Sorgun Belediyesinin katkılarıyla, Sorgun Yazarlar, Aşıklar, Şairler Kültür ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenecek olan Aşıklar Bayramı’nda “Eser sahibi Sorgunlular Buluşması” gerçekleştirilecek.
Sorgun Yazarlar, Aşıklar, Şairler Kültür ve Araştırma Derneği (SOYAŞAD) Başkanı Durali Doğan ve dernek yönetim kurulu üyeleri Hacı Yiğid, M. Ali İlbaş ve Rıza Kaygısız, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'i makamında ziyaret ederek program için destek istedi.
Ziyaret sırasında konuşan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, "Sorgun gelişmekte olan bir ilçe. Sosyal, kültürel ve ekonomik zenginliğini Türkiye ve tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Sorgun Şairler ve Yazarlar Derneği'nin kültürel çalışmalarını takdir ediyor ve destek veriyoruz. Geleneksel hale gelen Sorgun 7. Aşıklar Bayramı'na öncekilerinde olduğu gibi bu yıl da belediyece destek vereceğiz” dedi.
Şimşek, “Ayrıca bu yıl ilk defa eser sahibi Sorgun’lu hemşehrilerimizi de Sorgun’a davet ederek, bu program kapsamında onore etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Dernek Başkanı Durali Doğan ise, “Aşıklık geleneğini yaşatmak ve ahrete intikal etmiş olan Sorgunlu aşıkları, şairleri anmak ve hatıralarını tazelemek amacıyla böyle bir faaliyet düzenlediklerini” söyledi.
"Sorgun 7. Aşıklar Bayramı'nı bu yıl iki gün yapacaklarını, 29 Kasım cuma günü akşamı Aşıklar Gecesi, 30 Kasım cumartesi günü ise “Eser Sahibi Sorgunlulara Vefa Günü” şeklinde gerçekleştireceklerini” kaydeden Doğan “Hangi meslekte olursa olsun başta Profesör olan akademisyen/ öğretim görevlileri olmak üzere eser sahibi Sorgunlu hemşehrilerimizi Sorgun’da buluşturmak istiyoruz” dedi. Doğan, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim