Yozgat yöresinin vazgeçilmez düğün eğlencelerinden biri olan kelle oyunu, sadıç ve arkadaşlarının suya basılması, gelin arabasının halatla çekilmesi, damat odası gibi unutulmaya yüz tutmuş adetler yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmaya çalışılıyor. Hafta sonu mutluluğa adım atan Mehtap ile Alparslan Gazi Doğan çiftinin düğünü unutulan adetleri yeniden canlandırdı. 
Sorgun Selam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alparslan Gazi Doğan'ın mutlu gününde yalnız bırakmayan arkadaşları, cuma günü oynadıkları kelle oyunu ile düğüne renk kattılar. Kelle oyununda ayakkabı boyası, un, traş köpüğü, yumurta ve suyla birbirlerini tanınmaz hale getiren oyuncular oyunun ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler. 
Kelle oyunu oynayanlardan Fatih Demir, "Bu oyun bizim örfümüz adetimiz. Kardeşim Alparslan'ın düğünü bu oyunu oynamamıza, küçük kardeşlerimize aktarmamıza vesile oldu. Oyunda en önde yer alan ebe ne yaparsa arkadakilerin hepsi onu yapmak zorunda. Eğer yapmazsa ortada gezen kemerli ebe tarafından kemer vurularak cezalandırıyor." dedi.

Düğünün ikinci günü ise damat, sadıç ve arkadaşları kelle oyunundan kaçan arkadaşlarını Sorgun'a bağlı Duralidayılı Köyü'ne götürerek göle basıp cezalandırdılar. Düğün sadıcı Mustafa Baran,  “Dün kelle oyununda yediğimiz yumurta, ayakkabı boyası ve traş köpüğünü kenardan izleyip bizlere gülen arkadaşlarımıza bu şekilde bir cezayı uygun bulduk.” dedi.

Editör: TE Bilişim