İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yayınlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporu 2022" sonuçlarına göre, Nevşehir merkezli Nev Sac Metal Sanayi İnşaat Nakliye ve Ticaret Ltd. Şti., listeye 21 sıra yükselerek ve 258. sırada girerek dikkat çekti.

headline

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu raporlarında Yozgat'ın komşusu Kırşehir'den 1 firma, Nevşehir'den 1 firma, Sivas'tan 2 firma, Kayseri'den 17 firma yer alırken Yozgat'tan firma yer almadı. Geçmiş dönemde Yozgat listelere girerken 2022 verilerine göre listelere giremedi. 

YOZGAT LİSTEDE YOK!

Rapora göre, Yozgat ilinden herhangi bir firma 500 büyük sanayi kuruluşu listesine giremedi. Türkiye genelinde büyük sanayi kuruluşları arasında yer alamamış olmaları, Yozgat'ın sanayi sektöründeki yerini daha fazla geliştirmeye yönelik bir fırsat olarak da görülebilir.

Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı! Hareket Proje kaç lot verdi? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı! Hareket Proje kaç lot verdi?

Yozgat ticaret ve sanayi konusunda, ilin sanayi sektörünü desteklemek ve büyütmek için çeşitli çalışmalar yapmaya devam etmesi ve ilerleyen yıllarda Yozgat'ın bu önemli listeye temsilci gönderme potansiyelinin artması bekleniyor. (Haber Merkezi)

Editör: Duygucan Baloğlu