Yozgat Valiliği donan yağmur ve oluşan su birikintilerinin ardından oluşan “siyah buztehlikesine karşı sürücüleri uyardı.

Yozgat'ta seçildi: Mutluluklarına ortak oldu Yozgat'ta seçildi: Mutluluklarına ortak oldu

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada donan yağmur, donan çisenti veya sulu sepken gibi meteorolojik olaylar ve kar fırtınasından sonra temizlenen yolların ıslakmış gibi göründüğü gerçekte ise yolun “siyah buz” olarak adlandırılan ince bir buz tabakasıyla kaplandığına dikkat çekildi.

Siyah Buz Tehlikesine Dikkat!1

Valilik, siyah buzun her zaman görülmeyen şeffaf ve çok kaygan bir buz tabakası olduğunu da hatırlatarak, “Aman! yollar temizlendi diye gaza asmayın! Özellikle köprü ve rampalar siyah buz tuzağıdır” diyerek sürücülere dikkatli olmaları çağrısı yaptı.

Siyah Buz Tehlikesine Dikkat!

Yağışlı hava koşullarında da araç kullanırken bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yozgat Valiliği sürücülere şu uyarılarda bulundu “Yağışlı hava koşullarında araç kullanırken yalnızca belirtilen hız sınırına uymakla kalmamalı, normalden çok daha yavaş gitmelisiniz. Yağmur yağdığında aracınızın tepki süresi oldukça yavaşlar. Bu nedenle yağışlı havalarda hızın düşürülmesi de bir zorunluluktur. Yağışlı Havalarda Farlarınızı açık tutun. Araçlar arasında güvenli mesafeyi koruyun. Ani frenlemeden kaçının. Su birikintilerine dikkat edin. Aracınızdaki buğulanmayı önlemek için sık sık havalandırın.”

Muhabir: Hakan Demirbaş