Yozgat Valiliği koordinesinde Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından temel gıda ve ihtiyaç maddeleri satışı yapılan işletmelere yönelik denetim yapıldı.

Fiyat Denetimi3

Ekipler tarafından başta marketler olmak üzere temel gıda ve ihtiyaç maddeleri satışı yapılan işletmelerde; fiyat etiketi, kasa-raf fiyatı uyumsuzluğu, haksız fiyat artışı, tarife ve fiyat listelerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Fiyat Denetimi1

Tüketicilerin, konu ile ilgili şikayetlerini Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemine (HFA), CİMER üzerinden veya dilekçe ile Ticaret İl Müdürlüğüne iletebileceği bildirildi.

Başhekim Kozan'a hastaneyi etkileyen 'verem' vakasını sorduk Başhekim Kozan'a hastaneyi etkileyen 'verem' vakasını sorduk

Fiyat Denetimi

Konu ile ilgili Valilikten yapılan açıklamada, “Valiliğimiz koordinesinde Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Fiyat Etiketi Yönetmeliği ve Haksız Fiyat Artışı Yönetmeliği kapsamında; ilimizde hizmet veren başta marketler olmak üzere temel gıda ve ihtiyaç maddeleri satışı yapılan işletmelerde; fiyat etiketi, kasa-raf fiyatı uyumsuzluğu, haksız fiyat artışı, tarife ve fiyat listelerine yönelik denetimler aralıksız devam etmektedir. Tüketicilerimiz, konu ile ilgili şikayetlerini Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemine (HFA), CİMER üzerinden veya dilekçe ile Ticaret İl Müdürlüğüne iletebilir” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Hakan Demirbaş