Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom’un faaliyetleri, ürün ve hizmetleri ile ilgili son günlerde internette, bazı sosyal paylaşım sitelerinde, karalama amaçlı asılsız iddialara yanıt verildi.
    Yapılan yazılı açıklamada  buna istinaden yayınladığı basın bildirisinde,” Müşterilerimize sunduğumuz ürün ve hizmetler ile ilgili iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Telefon 4 defa çaldıktan sonra devreye girdiği belirtilen mesaj hizmeti ile ilgili tahsil edildiği kaydedilen 5 TL’ lik bir ücret söz konusu değildir. Standart mesaj kutusu ve bırakılan mesajların dinlenmesi ücretsizdir” denildi.
    “Sinyal sesinden sonra mesaj bırakan kullanıcılar ise kendi tarifeleri üzerinden mesaj bıraktıkları numarayı arama bedelinden ücretlendirilmektedir. 118 bilinmeyen numaralar servisi bugün 11811 ve Türk Telekom Grubu şirketi AssissTT tarafından sunulan  11818 numaraları ile birlikte çeşitli şirketler tarafından 118XX şeklindeki değişik son 2 haneli numaralar ile sunulmaktadır” diye devam eden açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bu hizmet ile ilgili verilen süre ve fiyat bilgileri de gerçekleri yansıtmamaktadır.
    Türk Telekom her zaman katma değerli ürün ve hizmetlerini müşterilerine en ucuz fiyat ve avantajlı koşullarda sunma gayreti içinde olmuş, bu güne kadar bu amaçla bir çok yenilikçi uygulama ve kampanya hayata geçirilmiştir.
    Halen hizmetleri ile 16,1 milyon sabit hat ve 6,5 milyon  ADSL hattı müşterisinin hayatına değer katan Türk Telekom, altyapısına ve ileri teknolojiye yaptığı sürekli yatırımlarla sektördeki öncü konumunu her geçen gün güçlenmektedir.
                81 İlde 27 bini aşkın çalışanı ile Türkiye’ nin en fazla istihdam sağlayan şirketlerinden biri olarak Türk Telekom, internette, sosyal paylaşım sitelerinde kasıtlı olarak yayılan karalama amaçlı elektronik posta ve iddialar ile ilgili her türlü yasal hakkını kullanacaktır” açıklamasını duyuran Telekom vatandaşlara, internette Türk Telekom ile ilgili yayılan asılsız iddialar konusunda hassasiyetli olmalarını ve okudukları her bilgiye itibar etmemeye özen göstermelerini istedi.”
Editör: TE Bilişim