Yozgat belediyesi Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi su irsaliye hattı çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Yusuf Başer, su irsaliye hattı, kanalizasyonu olmayan mahallelerde çalışmalara başladıklarını söyledi.
    Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Başer, Mehmet Hulusi Efendi Mahallesindeki Taşocağı Mezarlığı bölgesindeki yeni evler kısmında kanalizasyon hattının bulunmadığını hatırlattı. Başer, ''Buranın kanalizasyonları fosseptik çukuruna birikiyor veya dışarı akıyordu, hem sağlık açısından hemde mahallelilerin mağduriyeti açısından önemliydi. Geçen yıl yüzde 50'sini tamamlamıştık. Bu yıl kalan kısımları tamamlayacağız'' dedi.
    Belediyenin kıt imkanlarıyla bu çalışmaları yaptıklarının altını çizen Başer, Mehmet Hulusi Efendi Mahallesin yeni evler civarında yaklaşık bin 500 metre kanalizasyon hattı, bin 500 metrede su irsale hattı yapacaklarını ifade etti. Bu yıl içerisinde 12,5 kilometreye yakın su irsaliye hattı, 12,5 kilometreye yakın da kanalizasyon hattını yenilediklerini bildiren Belediye Başkanı Yusuf Başer, ''Genel anlamda 6 yıl içerisinde 40 kilometre su irsaliye hattı, 40 kilometre de kanalizasyon hattını yenilemiş olduk'' dedi.
    Başer şöyle konuştu: “Bizim görevimiz sadece merkez mahalle ya da sokaklara hizmet vermek değil şehrimizin en ücra köşesine kadar hizmeti ulaştırmaktır.Burada ikamet eden mahalle sakinlerine ve mahalle muhtarı Şükrü Bey' e ilgi ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
    Mahallerine yapılan hizmetten memnun olduklarını söyleyen Mahalle Muhtarı Şükrü Çamlıbel; “Geçen yıl atılan adımın devamını bu yıl gördük. Burada yaşayan halkın da artık sağlıklı bir şekilde yaşayacak olması bizleri oldukça memnun edecek. Alt yapı eksiğimiz olarak bir tek doğalgaz hattımız kaldı eğer bu yıl bu işlerde biterse inşallah önümüzdeki yıl bu yapılan caddelerimizde çamuru göremeyeceğiz” dedi.
   
Editör: TE Bilişim