SABAHIN seher vaktinde billur sesiyle yanan gönüllere huzur veren komşunun  çilli horozu uyanan gönül gözlerine sürme çekiyordu..
Gözlerine sürme çekerek gönlünü de kınalı  keklik besler gibi huzur  gıdaları!...  sunuyor.  Gönül  ışığı  gün  ışığıyla  buluşarak  Sevgi  gülleri  dağıtırken. İsmini vermeyerek her ay sonu  bazen de iki ayda bir ziyaret eden , yaşlı bir ihtiyar!... gelerek evinin penceresinden görüşüyorlar  ve kimdir neyin nesidir bilmiyordu.
Tanımadığı ve anlayamadığı o ihtiyara bir takım sorular, sordu ısrarı üzeri:
-Evlat bana fazla soru sorma sen beni bankacı!...  olarak bil.  Ben  hiç  evlenmedim  diyerek. Ve kısa bir şekilde öz geçmişinden de bahsederek:
 -Seni tesadüfen bu pencere önünde tanıdım. Evlat sen bana dua et her ay olmasa da iki ayda bir buraya gelir bu pencereden seni görür giderim. Kusuruma bakma şu getirdiğim hediyelerimi de, Allah için kabul edersen bende  sevinirim”  dedi.
Gün ışığıyla gelen misafiri en güzel duygularla ve duayla  uğurladı. Annesi gelen hediyeleri  alarak mutfağa gitti paketin içinden çıkan bir miktar parayı da:
-Oğlum bak paketlerin içinden bir miktar para çıktı” diyerek  seslendi.
Bu olanlardan sonra iç dünyasına kendini kilitleyerek sessiz sedasız söyleniyordu:
-Hoş geldin bankacı yine gel şu virane gönlüm coşsun gözlerim yaşarıp güller laleler sulanıp yeşererek dem’ini alsın. Başka gariplere  mazlumlara da uğra öksüzleri sakın unutma. Allah’ım bu kimdir, kimin nesidir? tam bilemediğim ve anlayamadığım o bankacıdan…  razı  ol. Rabbim ben bu güzel lütfüne!...  layık değilim, acizim, günahkarımı sen affet keşke, keşke imkanım olsa da bu yaşlı bankacının ayağına kadar ben gidebilsem” diyerek iç dünyasında gezintiler yapıyordu.
Bir tanıdığı ve arkadaşı Bekir pencereye gelerek bir anda yanında belirdi:
-Merhaba ne yapıyorsun? artık ayakta mı uyumaya başladın! deminden beri sesleniyorum sanki beni görmüyor duymuyorsun, bak önündeki paralar dağılmış, yoksa o paralar çok mu  geliyor?”  diyerek. Bir anda iç dünyasından dışarı  çıkmasını sağladı.
Arkadaşıyla değişik sohbetler ederek. Arada bir yoldan geçenlerin verdikleri Selamları alıyor,   Salı pazarına gidip gelenleri de seyrederek, sanki  birini bekliyormuş gibi tedirgin oluyordu. Karşı yoldan yaşlı ve yürümekte zorlanan nur yüzlü hacı amcasını gördü:
-Geliyor! Evet,  evet o bu tarafa doğru geliyor” dedi, arkadaşı:
-Kim  geliyor?”  diyerek:   
-O yaşlı İnsanla senin ne işin olur? onun kendine faydası yok!” dedi.
Yavaş, yavaş yürüyerek yanlarına gelen hacı amcası pazardan aldığı meyvelerden bir kaç tanesini ikramda bulunarak:
-Afiyet olsun helal olsun evlat” diyerek teşekkür dualarının sonunu duymadan geldiği yoldan süzülerek ve birazda zorlanarak gözlerden kaybolup gitti.
Gözlerinin yaşlarını elleriyle incitmeden silerek, arkadaşının gözlerine baktı:
-Arkadaşım bu meyveleri üç beş tane meyve diye, az görme bunlar benim için bir meyve bahçesi.  Tadı ve lezzetine gelince onu anlatamam, çünkü dilim anlatmaya gücü yetmiyor.”  
Arkadaşı:
-Sanki meyvelerin tadımı kaldı? bunlarda sıradan bir meyve” dedi. 
-Sen öyle san gönlüne Allah Sevgisi koymaz meyveleri de yıkayıp tozunu silerken, kısmet edenin kokusunu da silersen elbette meyvelerin ve sebzelerin tadını alamazsın.   
Arkadaşı:
-Haklısın bak o yönünü hiç düşünmemiştim” dedi.
Arkadaşına sabahın serinliğini kuş cıvıltılarındaki nameleri ve dost ziyaretlerinin güzelliklerini anlatarak Sevgi harmanı!... savuruyor. 
Bir taraftan da Hak Sevdasıyla yanan gönlüde içten içe sızlanıyordu.


Sabahın seher vaktinde 
esen rüzgar.
İçimde bir  sızı  var... Beni ona götür.
Gördüğüm güller; 
neden bana hep gülerler?.
Beni seven mi var?... Hadi. Beni ona götür.
 
Ağlayınca gözlerim yaşarmasın diyorum.
Şükründen aciz yavan lokmalar.
Kanat çırparak yuva yapan kuşlar, kurtlar;
Sevgim, sevdam... Hadi. Beni ona götür.
 
Ben. Her gördüğümde eğlenip kalıyorum.
Yoksa nefsi sevindiren. Avare miyim ben?.
Birde dağları, tepeleri, kıskandıran. 
Sevdam var diyorum.
Hadi, be... Ne olur. Beni ona götür.
 
Türküler derki. Biri anam, biri yarim.
Ya. Anasız, yarsız. Türkülere ne demeli.
Çile harmanında hasret savuranlar.
Birlik olun. Zemheri ayazında. 
Beni ona götürün.
 Selam  ve  dua’larla.