Sorgun'da okulların açılmasına kısa bir süre kalmasıyla birlikte velilerde alış veriş, öğrencilerde de okul telaşı başladı.
     Yaklaşık 18 bin öğrencinin eğitim öğretim göreceği Sorgun'da sıradan bir giysinin yaklaşık 100 liralık bir masrafı gerektirmesi velileri düşündürüyor.
     Okul giysileri ve kırtasiye malzemeleri ticaretiyle uğraşan Dursun Ceylan, öğrencilerin giyim gereksinimlerinin 100 liranın çok çok üzerinde olduğunu ama kendilerinin yüklü miktarda mal almalarından dolayı fiyatları düşürdüklerini söyledi. Ceylan, 5-6 esnaf arkadaşı ile birleşerek yüklü bir sipariş verdiklerini, bu nedenle okul giysileri ve kırtasiyeyi ucuza mal ettiklerini anlattı. Öğrenci velilerinin piyasadan 150-200 liraya karşıladıkları ihtiyaçlarını kendilerinde 100 liraya mal olduğunu belirten Ceylan, ''Okullarımızın kararlaştırdığı giysilerde aksesuar artıkçı fiyat da yükseliyor. Kimisi 4 parça, kimisi 5-6 parçalı olan okul giysileri var. Fiyatlarımızda giysi olarak 50 liradan başlıyor, 90 liraya kadar çıkıyor. Ayakkabısı, kırtasiyesi toplamı 100 liraya yaklaşıyor'' dedi.
     Veliler ise okullara bir-iki öğrenci gönderen aileler için bu tutarın önemli bir meblağ olmadığını, esas sıkıntıyı okullara 4-5 çocuk gönderen ailelerin yaşadığını kaydettiler.

Editör: TE Bilişim