Geçtiğimiz günlerde televizyon kanallarında çıktığım gezintide, yanılmıyorsam Zonguldak ilinden yayın yapan bir kanalda iktidar partisinin milletvekilinin konuşmasına tanık oldum. Milletvekili, Zonguldak ilinin iktidardan olmayan belediyelerinin hizmet edemediklerini, devletten yeterli desteği göremediklerinin altını çizerek, yatırım alınabilmesi için bu kez iktidardan yana tavır takınılmasının gerekliliğinin altını çiziyordu.
Hafta sonunda Boğazlıyan ilçesinin iki bakan konuğu vardı. Yerel yönetim seçimleri öncesinde iktidar partisi vargücünü Boğazlıyan'da kazanmak için kullanmaya başladı. Daha öncede bakanlar gelmişti, çeşitli vesilelerle, bundan sonra da seçimlere kadar gelecekler gibi görünüyor.
Hafta sonu gerçekleştirilen ziyaretten açılan söz kapsamında, ''Boğazlıyan hizmet istiyor, o nedenle bu kez tercihini iktidardan yana kullanacak Boğazlıyan seçmeni'' görüşü atıldı, bir dostlar mecsinde. Dinlemeyi tercih etmeme karşılık, bir ara ''İyi de Boğazlıyan'da seçimi kazanabilmek için her şey yapıldı, hatta Boğazlıyan'dan 4 tane daha ilçe yapıldı, buna rağmen seçmen tercihini CHP'den yana kullandı'' demek durumunda kaldım.
İktidar partisi, CHP'nin elinde bulunan ve her seçimi kazanan ilçeleri istiyor, hatta elinde bulunan diğer belediyeleri kaybetme pahasına bu isteğini öne çıkartıyor. Bu arada mevcut belediyenin hizmet etmesinin önüne de ciddi engeller koymaktan da geri kalmıyor. Aslına bakarsanız, mevcut beleye başkanının eline farkında olmaksızın koz veriyor. İktidar partisi ''Bakın hizmet etmiyor!'' diyerek, mevcutu yıpratmaya çalışıyor, mevcut belediye başkanı da ''Yaptığımız projeler Ankara'da bekletiliyor, onay verilmiyor'' diyerek, mağduriyetini dile getiriyor. Seçmen bu durumu değerlendirdiğinde, mağdurdan yana olmayı tercih ediyor, tıpkı iktidarın mağduriyetini giderme adına verdiği desteğin devam etmesi gibi...
Boğazlıyan ilçesinde yapılan spor tesislerinin hizmete sunulması tam bir fiyasko oldu. İktidar partisi, belediye tarafından belirli süre için kiralanan spor tesislerini önce yaptırmamakta direndi, sonrasında yaptırıp, ''Benim gücüm yok!'' diyen beledeyiyeye ''Al götür, yap dedin, yaptık, şimdi hizmete aç açabiliyorsan!'' diretmesini getirdi...
İktidar partisi bunu yaparken, kazandığını düşünüyor, kaybettiklerinin ise farkında değil. Bugün Boğazlıyan ilçesinde üretilen birden fazla bahane ile atıl durumda bırakılıp, harcanan paraların heba olmasının sorumluluğunu ilçe halkı, kabul etmesede iktidar partisine yüklüyor.
Yenifakılı ilçesinde de durum farklı değil. Yıllardır ilçedeki futbol sahası bir türlü yapılmıyor. Yeraltı şehri ile ilgili kimse kılını kıpırdatmıyor. ''Bizim adayımıza destek verin, yapalım'' mesajı verilmeye çalışılıyor ama seçmen bu tip baskıları artık yemiyor, yemek istemiyor.