Sonbahar ve kış mevsimlerinde beklenen yağışların gerçekleşmemesi, tarım arazilerini kurutarak çiftçileri endişelendiriyor. Baharın gelmesiyle birlikte umutlar, Nisan ayında beklenen yağmurlara bağlanmış durumda.

Tarım Alrm (1)

Son dönemde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, ekili tarım arazilerinin durumunu daha da kötüleştirdi. Uzmanlar, yağış eksikliğinin toprağı susuz ve nemsiz bıraktığını vurguluyor. Özellikle kış mevsiminde beklenen kar yağışlarının az olması, tarlalarda farelerin artmasına ve ekili ürünlere zarar vermesine neden oldu.

Çiftçiler, bu zorlu koşullara rağmen umutlarını Nisan ayındaki yağmurlara bağlamış durumda. Bahar yağmurlarının, kuraklıktan zarar gören topraklara can suyu olacağı ve ekili ürünlerin gelişimi için gerekli olan nemi sağlayacağı umuluyor.

Yüzde 100 faiz indirimli kredi... Yozgatlı çiftçiler yaşadı! Yüzde 100 faiz indirimli kredi... Yozgatlı çiftçiler yaşadı!

Umut Nisan Yozgat (3)

Yozgat'ta tarım faaliyetlerini doğrudan etkileyen iklim değişikliği, bölgedeki çiftçilerin yanı sıra tarıma dayalı ekonominin sürdürülebilirliğini de tehdit ediyor. Uzmanlar, gelecekte benzer iklim olaylarının daha sık yaşanabileceğini ve çiftçilerin buna adapte olması gerektiğini belirtiyor.

Tarım Umut

Nisan ayındaki yağmurların beklenen etkiyi yapması halinde, çiftçilerin yüzü gülebilir ve tarım arazileri yeniden canlanabilir. Ancak, iklim değişikliğiyle mücadele ve tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliği için daha kapsamlı önlemlerin alınması gerektiği unutulmamalıdır.

Yozgat'ta çiftçiler, Nisan yağmurlarını sabırsızlıkla beklerken, umutlarını gelecek günlere taşıyorlar. Bahar yağmurlarının getireceği can suyu, hem ekili alanları hem de çiftçilerin geleceğine umutla bakmalarını sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi