Yozgat’ta Kadir Gecesi dolayısıyla Çapanoğlu Büyük Caminde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek için vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  İl Müftülüğü tarafından Yozgat genelindeki camilerde de Sakal-ı Şerifler ziyarete açıldı.  

Sakal I Şerif’e Yoğun Ilgi (3)

Türkiye'nin en büyük rezervi onda… Yozgat’ın yanı başında 22 bin tonluk bir kaynak! Türkiye'nin en büyük rezervi onda… Yozgat’ın yanı başında 22 bin tonluk bir kaynak!

Kadir Gecesi münasebetiyle İkindi namazı sonrasında vatandaşlar camilerde Sakal-ı Şerif ziyaretinde bulundu. Hazreti Peygamberin bu kutsal emaneti camilerde erkeklere ve kadınlara ayrı ayrı ziyarete açıldı. İkindi namazının ardından önce erkekler sonra da kadınlar Sakal-ı Şerif’i ziyaret etti.

Sakal I Şerif’e Yoğun Ilgi (2)Sakal-ı Şerifi yakından görme imkanı bulan vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Salavatlar eşliğinde tarihi camide açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen vatandaşlar, camide uzun kuyruklar oluşturdu. Özel bir cam kutuda muhafaza edilen Sakal-ı Şerif vatandaşların yoğun ilgisine mazhar oldu. Kimi vatandaşlarda çocuklarını yanlarında getirerek bu manevi havayı yaşamalarını sağladı.

Sakal-ı Şerif'i görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten vatandaşlardan Nevzat Yüce, böyle bir maneviyatı kendilerine sunan herkese teşekkür etti.

Kaynak: İHA