Yozgatlılar dikkat edin hapse girebilirsiniz! Yozgatlılar dikkat edin hapse girebilirsiniz!

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kullanıcıların hem kütüphaneye olan ilgilerini arttırmaya hem de eğlenmelerini sağlamaya yönelik birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Kütüphane Haftası Büyük Coşkuyla4

Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin ilk gününde üniversite öğrencisi Yazar Gülnaz Eliaçık ile "Yazar Nasıl Olunur?" konulu söyleşide bir araya gelerek yazar olmak için gerekli olan temel unsurlar konusunda bilgiler edindi. Söyleşi sonrasında 2023 yılında kütüphaneden en çok kitap ödünç alan ilk 3 kullanıcıya hediye takdimi yapıldı.

Kütüphane Haftası Büyük Coşkuyla

Kütüphane Haftası etkinliklerinin ikinci gününde ise Öğretim Görevlisi Nuriye Ozan tarafından verilen "Kütüphane Kaynaklarından Nasıl Faydalanılır?" başlıklı eğitim ile kütüphaneden faydalanma ve kütüphane e-kaynaklarında araştırma yapma ile ilgili bilgilendirmeler kullanıcılar ile paylaşıldı. Eğitimden hemen sonra kitap okumanın önemine dikkat çekmek ve bu anlamda farkındalık oluşturmak adına "81 İlde Kitap Okuma" etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye’de aynı anda kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Kütüphane Haftası Büyük Coşkuyla2

Günün son etkinliğinde TÖMER öğrencileri arasında "Uluslararası Öğrenciler Kitap Okuma Yarışması" gerçekleştirildi.

Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz’ın katıldığı etkinlikte 5 dakika içerisinde en hızlı ve anlaşılır okumayı yapan ilk 3 öğrenciye ödülleri takdim edildi.

Haftanın son etkinlik gününde ise kütüphane koleksiyon salonunda "Kitap Bulma Yarışması" düzenlendi.

Kütüphane Haftası Büyük Coşkuyla3

Yarışmaya katılan öğrenciler kura ile seçtikleri, yer numarası verilmiş 5 kitabı kütüphane raflarından bulup getirmeleri istendi. Seçtikleri 5 kitabı raflardan en hızlı bulup getiren ilk 3 öğrenciye hediyeleri takdim edildi. Etkinlik günlerinde katılımcılar arasından yapılan çekilişlerle de öğrencilere çeşitli hediyeler sunuldu. Gerçekleştirilen yarışmalar ve etkinlik sonu çekilişleri öğrenciler arasında eğlenceli ve coşkulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Kaynak: Haber Merkezi