YOZGAT Üretici Kadınlar Derneği çok derli. Kendilerine sahip çıkılmadığını dile getirip sitemlerini belirtiyorlar. Ürünlerini pazarlıyamadıklarını, kendilerine uygun bir mekan verilmediği ifade ediyorlar. Çalışalım, Yozgat ekonomisine katkımız olsun ama destek Görelim, teşvik edilelim diyorlar. 
    Üretici Kadınlar Derneği Başkan ve başkan yardımcısıyla görüşmüştüm. Bir dokundum bin ah işittim. Umutlarını yitirmişler, öz güvenlerini kaybetmişler, üretim yapmaktan çekiniyorlar. Üyelerinin ümitsizliğini ifade edip artık çalışmak- Üretmek istemiyorlar demişlerdi. Çünkü ürünlerimizi satamıyoruz pazarlamakta zorlanıyoruz, yerimiz yok, pazar ağımız kısıtlı dediler.
    Şunu ısrarla vurguluyoruz, vasıfsız işçi kalmasın insanlar vasıflı hale gelsin , bir meslek sahibi olsun, iş tutsun, üretime ve ekonomiye katkıları olsun. Halk Eğitim Merkezleri uzun Süreli kurslar açsın buralardan vasıflı sanat sahibi insanlar yetişsin. Bunu savunmuyor muyuz? Üreten yetiştiren çalışan bir nesil yetişsin, işsiz Güçsüz kimse kalmasın. Aileler huzur bulsun, geçim sıkıntısı yaşamasın ve Devlet de buna destek olsun.
    İşsizler ordusu çoğaldı diyoruz, iş konusunda ağırdan aldırıyoruz. Meslek, meslek....insanlara bir meslek kazandırmalıyız. Halk Eğitim Merkezleri bunun için vardır öyle değil mi? Çocuk okula gitsin okusun okurken de bir meslek edinsin. Boş kaldığında mesleğini icra etsin aç, açık kalmasın. Temel arzumuz bu değil midir? Eee biz ne yapıyoruz çalışana sahip çıkmıyoruz. Karşımıza devlet çıkıyor, vergi, harç, damga Dükkan kirası.... Vs. Vs.  Eee bu vatandaş ekmek kazanmayacak mı?
    Yöresel ürünler pazarı açıyoruz. Gezin bakın kaç Yozgatlı var içinde. Yozgat'ın yöresel ürünleri yok mu? Bi Sürü, hani nerede? Niye teşvik etmiyoruz, niye desteklemiyoruz, çok mu zor;  aletini edevatını biz alalım, dükkanını da bulalım onlar üretsinler biz satalım. Halen Yozgat'ın neyi meşhur, neyi hediyelik eşya yapalım tartışmasındayız. Insanımızı teşvik eder sahip çıkarsak binlerce el ürünü ALIN teri işler ortaya çıkacaktır. Doğrusunu söyleyim biz ciddiye almıyor oyalıyor işin edebiyatını yapıyoruz. Laf olsun cinsinden. 
    Anadolu Kadını yıllarca üretmiş üretime ve ekonomiye katkı sağlamış. Halı, kilim, el örğüleri vs. Binlerce Örnekleri var bunun. Tamam devlet fabrika yapmayacak ama fabrika kurana üretim yapana ve ekonomiye katkısı olana sahip çıkacak destek olacak. Gerekirse ürününü alacak pazarlayacak. Maddi manevi desteğini devam ettirecek. Öyle değil mi dostlar?
    Evet Yozgatlı Üretici Hanımlar derli demiştik. Bize inanmayanlar gitsin bu arkadaşlarımızı konuşturup bi dinlesin. Süre süre yer koymadık ürünleri depo da kendileri isyanlarda!... Yöresel ürünler dediğinizde ne aklınıza gelir? Yöremizde yetişen ve Üretilen el emeği göz nuru Ürünlerimiz. Hani bunların pazarı? Tamam haftada bir bunlara pazar yeri bulalım, ay da bir de çevremizin ürünlerini pazarlayalım sorun yok. Ama öncelik Hakkı kendi şehrimizde yetiştirilen ürünler Olsun.
    Bir ara dedik ki: haftada bir gün Lise Caddesini kapatalım yöresel ürünleri pazarlayalım. Çok da nefis olurdu. Sarraflar Caddesini Trafiğe kapattık güzel oldu. Iş de bu caddede haftada bir gün yöresel ürünlerimizi pazarlaya biliriz. Çok mu zor, niye zor olsun ki...Yok buna karşı mısınız, un pazarını düzenler yöresel ürünleri burada sergileyebilirsiniz. Niye Olmasın ki arkadaş? 
    Yozgat Valisi bu konularda duyarlı. Vali Beyin gayretini takdir ediyoruz. Üretici Kadınlarla bir araya gelip onları dinleyebilir ve SORUNLARINA sahip Çıkabilir. Bence de dinlemeli, Yozgat ekonomisine sizin ne katkınız olabilir denilmeli ve onların ekonomiye katılımı sağlanmalıdır. Ben bunu ciddiye alıyorum. Insanlar şunu düşünmeli bu makamlar geçici, bize emanet edildi, devletin milletin makamları; bu koltuklar bize kalmayacak en iyi hizmeti, en verimli çalışmayı yapalım ve "Gök Kubbede hoş bir seda" bırakalım denilmeli. Halka hizmet Hakka hizmettir gerisi boş laf olur... Siz istemeseniz de gerçekler kendini haykıracaktık!