Türk tiyatro ve sinemasının usta ismi Ahmet Uğurlu, hayatını kaybetti. "Tabutta Rövaşata" filmindeki Mahsun karakteriyle hafızalara kazınan Ahmet Uğurlu'nun vefat haberini ünlü komedyen Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından duyurdu. Uğurlu, "Tabutta Rövaşata", "Döngel Kârhanesi", "Eşref Saati", ve "Behzat Ç." gibi birçok önemli yapımda yer almıştı.

Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üzücü haberi şu sözlerle duyurdu: "Çocukluk arkadaşlarım Taner kardeşimin ve Tuna abimin dayısı, Mustafa abimizin abisi, değerli büyüğümüz Ahmet Uğurlu abimizin mekanı cennet olsun. Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim. Gençlik kahramanımızdı, mekanı cennet olsun."

Ünlü Oyuncu Ahmet Uğurlu Hayatını Kaybetti! (4)

AHMET UĞURLU KİMDİR?

Ahmet Uğurlu, 2 Ağustos 1952'de Konya'da doğdu. Babası sağlık memuru, annesi ise Çorumlu bir ev hanımıydı. Ailesi, babasının tayini nedeniyle önce Konya'ya, ardından Ahmet Uğurlu ilkokula başlamadan önce Bursa'ya taşındı. Gençliği Bursa'da geçen Uğurlu, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Resim Bölümü'ne girdi.

Yozgat’ta tüm emeklilere ücretsiz oldu! Yozgat’ta tüm emeklilere ücretsiz oldu!

Ahmet Uğurlu, Türk tiyatro ve sinemasının en başarılı oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir. Yerli ve yabancı birçok ödülün sahibi olan Uğurlu, sadece filmler ve tiyatro sahnesinde boy gösterdi. Röportaj vermeyen ve her televizyon programına katılmayan sanatçı, para ve şöhret peşinde koşmayan ender isimlerdendi.

Uğurlu, Necef Uğurlu ile evliydi ve çiftin Orhan adında bir oğulları vardı. Ancak 1991 yılında yollarını ayırdılar.

Kaynak: Haber Merkezi