Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, Ankara Kiremit Sanat Topluluğu tarafınca sergilenen tiyatro oyununa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Recep Şahingöz, Genel Sekreter Erol Sorucu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. 
Oyun öncesi bir konuşma yapan Bozok Üniversitesi Medeniyet ve Kültür Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Recep Temelli  “Üniversite tahsili insan hayatının en önemli zaman dilimini oluşturmaktadır. Beşeri gelişimimizin tamamlandığı olgunlaşmaya yüz tuttuğu, karakterimizin oturduğu bir zaman dilimidir. Bu münasebetle sosyal aktiviteler bu dönemin önemli bir faaliyet alanını oluşturmaktadır. Bu çerçevede üniversitelerimizde değişik kulüpler sosyal faaliyetler icra etmektedir. Diğer öğrenci arkadaşlarımız da bu faaliyetlere katılarak beşeri ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Bu tür faaliyetlerin arkasında ise görünmeyen ciddi bir emek söz konusudur. Bu oyunun sahnelenmesinde görünmeyen ve ismi bilinmeyen arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. 
Anadolu’da İslamiyet’in yayılmasında yetiştirdiği Alperenlerle büyük rol oynayan Hoca Ahmet Yesevi’nin hayatını konu edinen oyun izleyicilerden büyük beğeni aldı.
Oyunun sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, Ankara Kiremit Sanat Topluluğu tiyatro oyuncuları adına Alper Yıldırıma plaket takdim etti. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim