Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından, öğrenci ve velilerine yönelik düzenlenen konferans ilgi gördü.

     İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonundaki konferansa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Şahin, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Çetin, öğretmenler ile öğrenciler velileriyle birlikte katıldı.

     Yozgat Rehberlik Araştırma Merkezi uzmanlarından Nevzat Özer, ergenlik dönemi, çocukların erotizme merakı, aile içi iletişim gibi konularda çeşitli bilgiler verdi.

     Özer, aile içinde herkesin birbirinin hal dilinden iyi anlaması gerektiğini ifade ederek, birlikte daha fazla zaman geçiren, birbirlerine takdir dolu sözler söyleyen eş ve çocukların diğerlerine göre daha mutlu olacağını söyledi.

     Özer, evlerinde kavga yapan anne ve babanın bunu çocuklarının yanında yapması durumunda çocukların ruhsal yapısında çok büyük yaralar açabileceğine dikkat çekerek, ''Eğer anne-baba evde kavga ediyorsa çocuk okula gittiğinde aklı evde kalacak, derslere konsantre olamayacak'' dedi.

     Bu durumun, çocuğun geleceği için olumsuz sonuçlar doğuracağını anlatan Özer, şöyle konuştu: ''Çocuklar meraklıdır. Her gördüğü şeyi sorar. Hepimiz cinsel kimliğimizle birlikte doğuyoruz. Ancak cinselliğin temellerinin ne zaman atıldığına bakıldığında çocukluğa kadar inmek gerekiyor. Doğumla başlayıp, ergenlik dönemi ile tamamlanan bu süreç içerisinde ebeveynlerin bilgilendirmeleri ve yaklaşımları çok önem taşıyor. Asıl cinsel gelişim dönemi 2,5-6 yaş arası okul öncesi dönemde gözleniyor. Bu dönemlerde ya çocuklarımıza doğru bilgiler aktarmalıyız ya da bu konuda nasıl bilgiler aktaracağımız yönünde uzmanlardan bilgiler almalıyız. Bu konularda çocuklarımıza doyurucu bilgiler vermezsek, günümüz teknolojisinin cambazı olan çocuklarımız, bunu kendi yöntemleriyle öğrenmeye çalışacaklardır. Bu da internet ortamı üzerinden onları hiç istemediğimiz sitelere yönlendirecektir. Bu konularda aile içi iletişim ve empati çok önemlidir. Çocukların ergenlik döneminde mutlaka sorunları olacaktır.''

     Özer, ailelerden çocukları ile bir arkadaş gibi iletişim kurmalarını ve üstesinden gelemeyecekleri sorunlarla karşılaşmaları durumunda uzmanlardan yardım istemelerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim