Sorgun'da yedeği mantardan zehirlendiği belirtilen bir kişi hastaneye kaldırılarak, midesi temizlendi.
     Sorgun'un Karalık köyünde yaşayan Mustafa Yıldız (32) isimli şahıs, dağdan topladığı mantarları pişirip, yemesinin ardından bir süre sonra rahatsızlanarak, yakınları tarafından Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Midesi temizlenen Yıldız, havaların yağmurlu gitmesi nedeniyle dağlarda ve ormanda kendi bildikleri mantarların oldukça çoğaldığını, yıllardır bu mantarları toplayıp, pişirerek yediklerini dile getirdi ve şöyle konuştu:
     ''Bizler çevre insanları olarak bu mantarları çok iyi tanırız. Gerek terlik mantar, gerekse yer yaran mantarını çok iyi tanırız. Yine o mantarlardan topladık. Bizler bilmediğimiz ve zehirli olmadığına emin olmadığımız mantarları toplayıp yemeyiz. Yine aynı mantarları topladık. Evimize getirdik pişirerek yedik, aradan geçen kısa bir süre sonra ben mide bulantısı, baş ağrısı, kusma gibi şikayetlerle karşı karşıya kaldım. Hemen Sorgun Devlet Hastanesi'ne başvurdum. Yapılan muayenem sonrasında mantardan zehirlendiğim anlaşıldı. Bende anlamadım. Biz bu mantarları sürekli yiyoruz. Daha önce böyle bir olay başımıza gelmedi. Ancak duyduk ki, bu gün bu hastaneye kültür mantarından gelen de varmış. Kültür mantarı da zehirliyorsa, artık kesin olan bir şey var bizler artık o tadı tadamayacağız.''
DOKTOR UYARDI
    Sorgun Devlet Hastanesi hekimlerinden Savaş Eroğlu ve Okan Kalaycı ise, son günlerde mantar zehirlenmesi olaylarının giderek arttığına dikkati çekerek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
     Dr. Okan Kalaycı, her gün acil servise mantar zehirlenmesi ile ilgili 10-12 hastanın başvurduğuna vurgulayarak, ''Gerek televizyonlar olsun gerek yazılı basın olsun, mantar zehirlenmesi ile ilgili her gün bir sürü haber yayınlıyor. Yine de insanlarımız dağlardan mantar toplayıp yiyebiliyorlar. Lütfen artık biraz daha kendi sağlığımıza saygı gösterelim ve onu boşuna heba etmeyelim'' dedi.

Editör: TE Bilişim