Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Gıda İşletmeciliği Bölümü Öğretim Görevlisi Cemhan Doğan, öğrencileriyle birlikte doğal paketlenmiş Tereyağı ve Şalgam üretimi gerçekleştirdi. Daha çok Çukurova bölgesinde üretilen ancak dayanıklı ve uzun süre kullanılabilmesi için bazı katkı maddesi katılan Şalgam Suyu, hiç bir katkı maddesi kullanılmadan doğal olarak şişelendi. 
Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cemhan Doğan, elde ettikleri şalgam suyuna sadece bir miktar sarımsak dahil ederek, farklı bir tat elde ettiklerini ve tamamen doğal bir ürün olduğunu belirtti. Cemhan Doğan, fabrikada üretilen şalgamın tadının daha acı ve daha sert olduğunu ancak kendi ürettikleri ürünün ise daha sade ve tadı üründen direk aldıklarını bildirdi. 
Cemhan Doğan “Tadı üründen direk ama, biraz sarımsak tadıyla karışmış olarak alıyorsunuz” diyerek “Şalgam ülkemize özgü bir içecek, siyah havucun fermantasyon sonucunda elde edilen oldukça aromatik hafif asitli, isteyenlerin acı olarak tüketebildiği bir içecek. Bunu okulumuzda üretirken biraz daha farklı bir üretim metodu izledik, içerisine sarımsak da ekledik.
 
Bununla beraber siyah pancar ve siyah havuç da ekledik. Genelde piyasada bu tip ürünlerde raf ömrünün olması için içerisine sodyum mevzuat gibi korucu maddeler ilave ediliyor. Biz bunu etmedik ürünü mümkün olduğunca doğal sade sağlıklı bir formata çevirmeye çalıştık. Şu anda da 400 litre kadar bir üretim gerçekleşti. Gelen talepler doğrultusunda daha fazla üreteceğiz” ifadelerinde bulundu.

Öğretim Görevlisi Cemhan Doğan: Öncelikle öğrencilerin doğal gıda ürünlerinin nasıl üretilebileceği konusunda uygulamalı olarak bilgilendirirken, ortaya yeni çalışmaların da çıktığını hatırlattı. Doğan, Piyasada gıda hilelerinin git gide arttığını ve organik gıdaların piyasada çok az yer aldığına dikkat çekerek; “Tereyağında farklı margarin gibi ürünlerin katımı çok fazla. Biz de doğal tereyağını üreterek, paketledik. Tereyağını kaymaktan, yani kremadan ürettik. Süt toplamak yerine firmaların ürettiği kremayı işleyerek okulumuzda doğal tereyağı ürününü ürettik.”diye konuşan Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü; 

“Normal bir tereyağını insan ağzına aldığında 36 santigrat derecede erimesi gerektiğine dikkat çeken Doğan, piyasadaki çoğu ürünlere bakıldığında 36 santigrat derece erimediğinin görüldüğünü kaydetti. Doğan, bunun üzerine ürettikleri doğal tereyağını tüketicinin aldığında ürünün tadının daha farklı olduğunu görebileceklerini, aradaki farkı anlayabileceklerini söyledi. Doğan:”Ürettiğimiz tereyağı yüzde 100 süt içerisinde renklendirici, katkı maddesi, margarin esaslı hiçbir şey bulunmuyor. Bu nedenle bir adım öndeyiz. Yüzde 60 yağı bulunan kaymağı standartlara uygun olarak yüzde 82 yağlı bir tereyağına dönüştürmüş olduk.”

Editör: TE Bilişim