AK Parti Yozgat il binasında, il başkanı Harun Lekesiz’in de katıldığı basın toplantısı ile 25’inci dönem Yozgat milletvekili aday adaylığını açıklayan Avukat İskender Minar, Orta Asya da tohumu atılan, Büyük Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu ile filizlenen ve boy salan, bin yıllık kadim medeniyetimizin günümüzde ki temsilcisi olarak ifade ettiği Ak Parti’nin neferleri olarak bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Gazetemize de ziyaret de bulunan Minar, Yazıişleri Müdürümüz Tarık Yılmaz’ın konuğu oldu.
 “Anadolu toprağını yurt edinen kutsal medeniyetimiz ve onu yaşatma davasını Yozgat’ımız, Ülkemiz ve Dünya mazlumları için var olan hayati öneminin idraki içindeyiz” diyen Minar, 2001 yılında ezilenlerin, kimsesizlerin, yaşadığı gün ve gelecekten umudunu kaybeden sessiz yığınların, feraset ve dualarıyla kurulan AK Parti’nin ilk gününden bugüne neferi olmanın gurur ve onurunu yaşadığını dile getirdi. 
Ak Parti’nin 12 yılı aşan iktidar sürecinde Yozgat’a ve büyük Türkiye’nin inşası yolunda rekorlara imza attığını vurgulayan Minar, şöyle devam etti: 
“Halkımızın emanetine sahip çıkmış ve Milli İradeyi namusu bilmiştir. Milli İradeye uzanan tüm vesayet odaklarını etkisiz hale getirmiş, getirmeye de devam etmektedir. Halkımıza uzun zaman önce kaybettiği özgüvenini kazandırması ise, tarihsel anlamı itibariyle çok büyük bir başarıdır. Bugün burada, bin yıllık devlet ve medeniyet geleneğinin günümüzde ki liderinin gösterdiği, Partimizin 2023, 2071 Büyük Türkiye hedeflerini gerçekleştirmek yolunda, sadakatle çalışacağımıza siz değerli misafirler huzurunda söz veriyorum.”
AK Parti’nin kurulduğu ilk günden bu tarafa Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevi ile başlayan sürecin hiç sarsılmadan devam ettiğini vurgulayan Avukat İskender Minar şöyle  konuştu: 
“23. Dönem 2007 TBMM Seçimleri Yozgat Milletvekili adaylığı ile devam eden, istikrarlı siyasi hayatımda yeni bir döneme girmiş bulunmaktayım. 2023, 2071 Hedefinde Büyük ve Güçlü Türkiye’nin neferi olmak, 1000 yıllık kutlu-milli yürüyüşe katkı vermek; Yozgat’lı hemşerilerimin iradeleri ve emanetlerinin taşıyıcısı olmak için; 07 Haziran 2015 Tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Seçimlerinde, Adalet ve Kalkınma Partisi  Yozgat Milletvekili Adayı olmak üzere, Aday Adaylığımı açıklıyorum.”
AK Parti iktidarı döneminde Yozgat’ı hayallerine kavuştuğu, geliştiği halkın bugün ve gelecekte ihtiyacı olan büyük projelere imzalar atıldığını kaydeden Minar, konuşmasının sonunda geçmiş dönemde partiye hizmet eden milletvekilleri, teşkilat başkanlarına teşekkür ederken, vefat eden partilileri de rahmetle anmayı unutmadı.
Minar, konuşmasının sonunda İl Başkanı Harun Lekesiz’i başvuru belgesini sundu.

Editör: TE Bilişim