Yozgat Bağımsız Milletvekili Adayı Eski Tarım Orman Köyişleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, ziyaret turlarını Yozgat’ta sürdürdü. Yozgat’ta ki basın kuruluşlarını ziyaret ederek gazetecilerle bir araya gelen Kayalar seçim çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Kayalar, Merhaba, Yenigün, YeniUfuk, Hakimiyet, Yozgat Haber,  Çamlık gazeteleri ile İHA, CHA ve DHA'yı ziyaret etti.

Kayalar, gittikleri her yerde çok iyi karşılandıklarını, Yozgat halkının kendilerini bağrına bastığını söyledi. Bakanlık ve milletvekilliği dönemlerde Yozgat’a çok sayıda hizmet ettiklerini belirten Bağımsız aday Kayalar:


 “Yapacaklarımızı değil, biz yaptığımız hizmeti anlatıyoruz gösteriyoruz. Hemşerilerimiz de yaptığımız hizmetleri çok iyi bilmektedir” dedi.

Bakanlık ve milletvekilliği döneminde Yozgat geneline sadece 26 tane baraj yaptıklarını dile getiren Kayalar, 

“Bugün Gelingüllü Barajı’ndan Sekili’ye kadar tarımsal alanda sulama yapılıyor. Bugün Paşaköyü'nde pancar ekiliyor, çiftçimiz daha fazla gelir elde ediyor. Arazi değerlendi. Süreyyabey Barajı’nın temelini biz attık. Yine Kayseri Yamula Barajı’nın yapılmasını sağladık. Ancak barajın enerji kısmı tamamlandı sulama kısmı yapılmadı. Sulama kısmı yapılması durumunda Yozgat’ta 71 bin dönüm arazi sulanacaktır” diye konuştu.

Seçim çalışmalarında hiçbir milletvekili adayı ve parti ile polemiğe ve tartışmaya girmeyeceğini kendisine prensip edindiğini vurgulayan Kayalar, “Allah kısmet eder bağımsız olarak seçilirsek ben buradaki arkadaşlarımla değil, bu arkadaşlarımızın partilerinin liderleriyle görüşeceğim. 1 Kasım seçimlerinden sonra biz istesek de istemesek de yeni bir oluşum olacaktır. Yozgatlılarla birlikte bu yeni oluşumu oluşturmak Orta Anadolu'dan siyasi tıkanmışlığın önüne geçerek, yeni yapılanmayı ateşlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim