Hacet namazı, Müslümanların dünyaya veya ahirete ait bir dileğin gerçekleşmesi için Allah rızası amacıyla kıldıkları özel bir namazdır. Bu namazı kılarken belirli dualar okunur ve Allah'tan dilekler niyaz edilir. İşte hacet namazının detayları:

Hacet Namazı (2)

HACET NAMAZI NEDİR?

Hacet namazı, Müslümanların ihtiyaçlarını Allah'tan talep ederken kıldıkları iki veya dört rekâtlık bir namazdır. Bu namaz, kişinin Allah'a yakınlaşmasını ve O'ndan yardım dilemesini sağlar. Peygamber Efendimiz (sas), bir şey istediğimizde önce abdest alıp, iki rekât namaz kılmamızı ve ardından dua etmemizi tavsiye etmiştir.

yozgat cami (9)

HACET NAMAZI NASIL KILINIR?

Hacet namazı iki veya dört rekât olarak kılınabilir. Hatta bazı rivayetlerde on iki rekât olarak da kılınabileceği belirtilmiştir. İşte hacet namazının kılınışı:

Niyet Edin: "Niyet ettim Allah rızası için hacet namazı kılmaya."

Abdullah Emre Güner kimdir? Abdullah Emre Güner kimdir?

Abdest Alın: Namazdan önce güzelce abdest alın.

Namazı Kılın:

İki Rekât Kılmak İçin: İlk rekâtta Fatiha'dan sonra üç defa Ayetü'l-Kürsi, ikinci rekâtta ise Fatiha'dan sonra birer İhlas, Felak ve Nas sureleri okunur.

Dört Rekât Kılmak İçin: Birinci rekâtta Fatiha'dan sonra üç defa Ayetü'l-Kürsi, diğer üç rekâtta ise birer Fatiha ile birer İhlas, Felak ve Nas sureleri okunur.

Dua Edin: Namazdan sonra hacet duasını yapın.

yozgat cami (10)

HACET DUASI

Peygamber Efendimiz (sas), hacet duasını şöyle tarif etmiştir:

"Halîm ve Kerîm olan Allah’tan başka ilah yoktur. Ulu arşın Rabbi Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Her türlü övgü âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini kazandıracak sebepleri, her çeşit iyiliği elde etmeyi ve her türlü günahtan kurtulmayı senden niyaz ediyorum. Affetmediğin hiçbir günahımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Rızana uygun olan her türlü dileğimi kabul buyur. Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’ım!" (Tirmizî, Vitir, 17; İbn Mâce, İkamet, 189)

"Allah’tan başka ilâh yoktur, sadece O vardır. O’nun ortağı yoktur. O, yücedir, uludur. Allah’tan başka ilâh yoktur, sadece O vardır. O’nun ortağı yoktur. O, her işi hikmetli olan, çok ikram edendir." (İbn Ebî Şeybe, Dua, 26, No: 29319)

yozgatta-cuma-namazi-saat-kacta-1

HACET NAMAZI KAÇ REKÂTTIR?

Hacet namazı genellikle iki veya dört rekât olarak kılınır. Ancak bazı rivayetlere göre on iki rekât olarak da kılınabilir.

Bu özel namaz ve dualarla, Müslümanlar Allah'tan ihtiyaçlarını ve dileklerini dile getirebilir, manevi olarak rahatlama ve huzur bulabilirler. Hacet namazı, Müslümanların imanlarını tazeleme ve Allah'a olan bağlılıklarını kuvvetlendirme vesilesidir.

Kaynak: Haber Merkezi