Türkiye'de pek çok vatandaşın yaşadığı ve büyük sıkıntılar çektiği çölyak hastalığı ile mücadele eden Yozgat'taki çölyak hastaları, Yozgat Çölyak Derneği...
Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, Ramazan ayından sonra yemek yeme düzeni ile ilgili bilgiler verdi.
Bağırsak kanseri vakalarının artmasıyla birlikte, uzmanlar sağlıklı bir yaşam tarzının bu hastalıktan kaçınmada kritik önem taşıdığını vurguluyor.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Sami Şen, “Ramazan ayı içinde oruç tutabilen kronik hastalığı olan vatandaşlar için iftar ve sahur...
Ramazan'da sağlıklı beslenme alışkanlıklarını benimseyen kişilerin, aşırı kalori alımından kaçınarak kilo kaybı sağlamalarının mümkün olabileceğini belirten Uzm. Dyt. Ege Ramadanoğlu,...
Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, ramazanda beslenme ve sahurda dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgilendirdi.
Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez meyvesi hurma, vitamin deposu olma özelliği ile talep görüyor.
Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarına değinen Diyetisyen Gülsüm Hazman, yiyeceklerin uzun süre çiğnenmesi, yavaş ve sakin yemek yenilmesi gerektiğini...
İftarda bir bardak su ile oruç açıldıktan sonra çorba ile devam edilmesi önerisinde bulunan Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Çorba,...
Ramazan ayında iftar ve sahur olmak üzere iki öğün bulunuyor. Genelde 3-4 öğünde tüketilen besinler bu dönemde beslenme düzeninin değişmesi...
Uzmanlar, ramazan ayında nasıl beslenmemiz gerektiğine dair açıklamada bulundu.