Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan çiftçilerin eğitimine yönelik uygulanan ‘Grundtvig Yetişkin Eğitimi Projesi’nin ikinci toplantısı Yunanistan’da yapıldı. Toplantıya Yozgat’tan 6 kişilik heyet katıldı.

            Romanya, İspanya, İtalya ve Yunanistan’dan toplam 21 kişinin katıldığı toplantı 811 Şubat 2011 tarihleri arasında yapıldı. Yunanistan’daki toplantıya Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, Proje Koordinatörü Ünal Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Köksal, Özgür Memiş, Veteriner Hekim İlker İpek, Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz ve Yozgatlı çiftçilerden Mustafa Yaşa katıldı.

            Proje toplantısı Yunanistan’ın Kalamata şehrinde yapıldı. İlk gün yapılan değerlendirme toplantısının ardından 21 kişilik heyet Kalamata şehrinde bulunan Enginar yetiştirme ve donmuş gıda paketleme tesisi, sirke fabrikası ve üzüm paketleme ünitesi, zeytinyağı üretim ve şişeleme tesisi ile küçük baş hayvan yetiştirme tesisini ziyaret ederek, burada çalışanlar ve çiftçiler ile tarımsal yayım konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Editör: TE Bilişim