İlçemizde faaliyetini sürdüren fırın ve pide salonlarının denetimlerine katılan ekipler hijyen, gramaj ve işçi sağlığı konularında fırın sahiplerini uyardı, hijyen kadar gramajın da önemli olduğuna dikkat çektiler.
Üretilen gıdaların halka satıldığını belirten yetkililer, iş yeri sahipleri her şeye dikkat ederek daha titiz davranmalılar. Burada yaşanacak bir sağlık sorunu ekmek vasıtasıyla insanlarımızı olumsuz yönde etkileyecektir dediler.
Denetimlerin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edeceğini vurgulayan yetkililer, gıda üretimi yapan tüm iş yerleri denetim ekipleri tarafından bundan sonra da sık sık denetlenecek, insan sağlığı da her şeyden önemli diyerek şu bilgileri aktardılar.
“Fırınların genel temizlik, üretim izni, ruhsat, gramaj konusunda kontrolleri yapılıyor. Halk sağlığı konusunda çok titiz davranıyoruz. Vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği gıda ürünlerinin başında fırın ekmeği gelmektedir. Halkın sağlıklı, temiz ve kaliteli ekmek tüketmesi için Boğazlıyan Toplum Sağlığı Sorumlu Tabipliği ile Boğazlıyan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak denetimlere sıkı bir şekilde devam edeceğiz. İlçe halkının şikayetleri de en hızlı bir şekilde değerlendirilecek.”
Yetkililer, halkın sağlığını korumanın en önemli vazifelerinden bir tanesi olduğunun altını çizerek, “Denetimlerde eksik gramaj, işletmenin ve çalışma ortamının temizliği ile gerekli belgelerin olup olmadığını kontrol edildiğini, yapılan denetimlerde firma sahiplerinin istenilen şartlara uyduğunu görmekteyiz” ifadelerini kullandılar.
Editör: TE Bilişim