TERMAL kaynakların bulunduğu iller arasında ilk sıralarda yer alan Yozgat’ta, bu kaynakların ekonomiye kazandırılmasına yönelik planlama çalışmaları yapılırken, yeni kaynakların ortaya çıkartılması için yeni sondaj çalışmalarının yapılabileceği belirtildi.  Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Boğazlıyan ilçesi Sırçalı Beldesi’nde incelemelerde bulundu.

Sırçalı Belediye Başkanı Tamer Gümüş, beldede sıcak su olduğunu söyledi. Vali Yurtnaç, İl Özel İdaresi aracılığı ile beldedeki sıcak suyun çıkarılması için sondaj çalışması yapılması talimatını verdi.

Yozgat’ın termal su bakımından zengin bir il olduğunu belirten Vali Yurtnaç, 8 kişilik bir ekiple Avusturya ve Viyana’da bulunan termal tesislerde incelemede bulunduklarını hatırlatarak, ‘’Yozgat jeotermal kaynaklar bakımından Türkiye’de önemli bir yere sahip. Biz bu termal suyu turizme kazandırdığımız zaman hem Yozgat hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaktır’’ dedi.

Vali Yurtnaç, termal suyun daha verimli kullanılması, yatırımların yerinde, doğru bir şekilde yapılması, tesislerin görsel, rahatlık bakımından daha verimli olmasının önemli olduğunun altını çizdi. Vali Yurtnaç, yatırımcı çekmek, termal turizmde söz sahibi olunması açısından önemli bir yol rehberi olacağını düşündükleri Avusturya ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini kaydetti. Vali Yurtnaç, ‘’Tesislerin projesinden yapım aşamasına, yapım aşamasından işletmesine kadar birçok konuda incelemelerde ve fikir alışverişinde bulunduk. Tesisler hakkında yetkililerden tüm detayları hakkında bilgiler aldık. Sırçalı’da da istediğimiz verimi alabileceğimiz derecede termal su bulabilirsek yatırım amaçlı burasını da kullanabiliriz” diye konuştu.

İNCELEMELERDE BULUNDU

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sırçalı’da Belediye Başkanı Tamer Gümüş’ten belde ve belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, Şehit İdris Öztürk İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti. Okul bahçesinde oynayan çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Yurtnaç, öğrencilerin derslerine girerek çocuklarla yakından ilgilendi. Belediye tarafından beldeye kurulan alabalık tesisinde de incelemelerde bulunan Vali Yurtnaç, kıraathanede vatandaşlarla buluşarak, beldenin ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Editör: TE Bilişim