Belediye tarafından yapılan tüzük tadilatı değişikliği sonrasında resmen kurulan Yozgatspor 1959 FK takımının Kulüp Başkanlığını yarın yapılacak olan büyük kongre sonrasında kendisinin üstleneceğine vurgu yapan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, ‘’Yozgatspor’un ligden düşmesinin ardından Yozgatspor 1959 FK takımının kuruluşu noktasındaki önemli adımlardan biri de atıldı.

Spora kalite getirmek, borçsuz, şehri kucaklayan yeni bir takım kurma hayali için attığımız adımlardan biri daha gerçekleşmiş oldu. Yimpaş’ın yaşadığı ekonomik sıkıntıya bağlı olarak her geçen yıl kan kaybeden ve borcu nedeniyle de artık kimsenin devir almak istemediği takımın Bölgesel Amatör Lig’den düşmesinin ardından lige yükselen Şefaatli Belediyespor Yönetiminin yaptığı kongre ile birlikte oluşturulan geçici yönetim bir araya gelerek tüzük tadilat değişikliğine imza attı. Renkleri, ismi belirlenen ve Dernekler Müdürlüğü’ne yapılan müracaatın kabul edilmesi ile birlikte Yozgat’ın yeni takımı resmen kurulmuş oldu’’ dedi. 
Yönetimi, teknik heyeti, altyapısı, üst yapısıyla tam anlamıyla profesyonel bir yapıya kavuşturulması hedeflenen ve artık liglerde Yozgatspor 1959 FK olarak boy gösterecek takımın renklerini de Kırmızı Siyah Beyaz olarak belirlediklerine vurgu yapan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, ‘’Takımın yönetiminde olmak istiyorum diyen hemşehrimiz varsa buyursun gelsin. Çeşitli sebeplerle bulunamıyorum diyen olursa katkılarını bekleriz. Eğer ben bu takımı yönetirim diye düşünen varsa buyursun. Tüm hemşehrilerimize çağrıdır. Maddi ve manevi olarak katkım olur diyen herkes 30 Mayısta Cumhuriyet Alanında yapacağımız açık hava yönetim kurulu seçimine bekleriz. Bu bir davettir ve ayriyeten kimseye davet yapılmayacaktır. Katkı sunacak hemşehrilerimize kapımız her zaman açıktır. Büyük Kongremiz yarın Cumhuriyet Alanında saat 16.30’da başlayacaktır’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim