Yozgat, Sivas ve Kayseri illerinin oluşturduğu Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan projelerden başarılı bulunanlar onaylandı. Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nun gerçekleştirdiği son toplantıda değerlendirilip, başarılı bulunan 7 projeden 3'ünün Yozgat'a ait olduğu bildirildi.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından açıklanan 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programına ilişkin başvuruların halen devam ettiği kaydedildi. Destek Programı kapsamında, Mayıs ve Haziran ayı içerisinde yapılan faaliyet teklifi başvuruları değerlendirme sonuçlarının 28 Haziran tarihinde gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda görüşülüp, başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan faaliyet tekliflerinin ilan edildiği kaydedildi. Başarılı bulunan bu projelerin sahiplerine yazılı olarak bildirimde bulunulacağı, sözleşmelerin, başvuru sahiplerine yapılacak tebliğden itibaren en geç on beş gün içinde imzalanarak, destek almaya hak kazanacakları ifade edildi.
Mayıs ve Haziran ayında yapılan faaliyet teklifi başvurusu sonrasında uygun görülen 7 projeden 4'ü Sivas'a aitken, geriye kalan 3'ünün de Yozgat'a ait olduğu öğrenildi.  Hazırlanan projeler kapsamında, Yozgat Belediyesi'nin ''Çamlık Kent Ormanı Turizm Çeşitlendirilmesi'', Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ''Yozgat Tıbbi ve Aromatik Bitkileri değerlendiriyor'' ve Yozgat Valiliği'nin ''Çamlık Kent Ormanı Spor Turizmi Fizibilitesi'' projelerine mali destek verileceği vurgulandı.

Editör: TE Bilişim