Türk-İş'in araştırmasına göre Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 871 TL, yoksulluk sınırı 2 bin 834 TL olarak gerçekleşti. Mutfak enflasyonu ise aylık bazda yüzde 2.13 oranında geriledi.

            Türk-İş tarafından yapılan ve ülkede çalışanların geçim koşullarını ortaya koyan “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırmasının 2011 Mart ayı sonuçlarına göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 870,61 TL olarak belirlendi. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 2 bin 835,85 TL oldu.

            Dört kişilik ailenin insan onuruna yaraşır bir geçim düzeyi sağlayabilmek için yapması gereken aylık harcama tutarı geçtiğimiz aya göre geriledi. Ailenin sadece mutfak harcaması için yapması gereken harcama tutarı yaklaşık 19 TL, toplam harcama gereği ise yaklaşık 62 TL azaldı. Gıda harcaması fiyatlarının gerilemesinde, çoğu markette başlayan kampanyaların etkisi dikkati çekti.

Editör: TE Bilişim