Vatandaşlar artık yurt dışından getirdikleri cep telefonlarını daha uzun süre kayıtsız kullanabilecekler. İşte detaylar…

Artık bu vatandaşların, yurt dışından getirdikleri cep telefonlarını kayıtsız olarak kullanabilecekleri süre 120 günden 180 güne çıkarıldı.

Yozgat’ta Artık 180 Gün! (2)

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin yaptığı açıklamaya göre, artık vatandaşlar yurt dışından getirdikleri cep telefonlarını kayıtsız olarak kullanabilecekleri süreyi 120 günden 180 güne çıkarabilecekler.

Bu güncellemeyle birlikte, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi olan 120 gün, e-Devlet üzerinden 180 güne kadar uzatılabilecek.

Sorgun’da alt yapı çalışmaları yapılıyor Sorgun’da alt yapı çalışmaları yapılıyor

Yozgat’ta Artık 180 Gün! (1)

Açıklamada, yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşların, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defa olmak üzere e-Devlet Kapısı üzerinden 180 güne kadar uzatabilecekleri belirtildi.

Yozgat’ta Artık 180 Gün! (3)

Öte yandan, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt ücretiyle ilgili olarak Ocak 2024 itibarıyla yapılan düzenlemeyle ücretin 31 bin 692 TL'ye yükseltildiği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi