Yozgat’ta da öğrencilerin merakla beklediği Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programında son başvuru tarihi 25 Şubat.

Yozgat Valiliği, Deneyap Teknoloji Atölyeleri için sosyal medya üzerinden öğrencileri başvuru yapmaya davet etti.

Yapılan paylaşımda; “Deneyap Teknoloji Atölyeleri yeni yıldızlarını arıyor. 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde verilecek 11 farklı başlıkta 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimi için başvurunu yap. ‘Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye Hedefinde’ geleceğin teknoloji yıldızı sen ol!” denildi.

Teknoloji yıldızı sen ol’

DENEYAP TÜRKİYE 

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 2018 yılında başlatılan “Deneyap Türkiye” projesi ile birlikte tüm Türkiye’ye yayılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığının “İlk 100 Günlük İcraat Programı” çerçevesinde, 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir.

Teknoloji yıldızı sen ol’ 3

Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkenin kalkınması için olmazsa olmaz olarak görülen milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturarak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir.
Projeye dahil olmak isteyen 4’üncü sınıf, 5’inci sınıf, 8’inci sınıf, 9’uncu sınıf ve lise hazırlık sınıfı kademesindeki öğrenciler, web sitesi üzerinden duyurulan başvuru süresinde online başvurularını tamamlar. Başvuran adaylar matematik, fen, algoritma ve genel kültür alanlarından oluşan toplam 40 soruluk e-sınav, çevrim içi eğitim ve görev tamamlama, uygulama sınavı olmak üzere üç aşamadan oluşan seçme sürecinden geçerler. Belirlenen kontenjan dahilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrenciler Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde 36 aylık bir eğitim programına dahil olurlar.

Yerköy'de aşure programı! Yerköy'de aşure programı!

Teknoloji yıldızı sen ol’ 4

Geleceğin Teknoloji Yıldızları’nı yetiştiren eğitmen kadrosu, üniversitelerin alanla ilişkili bölümlerinde okuyan lisans ya da lisansüstü üniversite öğrencileri, mezunları, öğretmenler ve sektörde çalışan alan uzmanlarından oluşmaktadır.

Tüm eğitmenler, atölyelerde eğitmenlik yapabilmek için düzenlenen Eğitmen Eğitimi’ne katılırlar. Eğitimlerin uygulama ağırlıklı olmasından ötürü her derslikte bir mühendis ve bir öğretmen olmak üzere iki eğitmen vardır. Ayrıca dersliklerde, eğitimlerin verimli bir şekilde işlendiğini takip edebilmek amacıyla, haftalık olarak eğitmenleri ve öğrencileri gözlemleyen bir psikoloji stajyeri bulunmaktadır.

Teknoloji yıldızı sen ol’ 2

TÜRKİYE TEKNOLOJİ TAKIMI

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanların teknoloji geliştirme süreçlerine katılımlarını sağlamayı, milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli olan ürün, sistem ve bileşenlerin üretilmesine dönük girişim, Ar-Ge, proje ve faaliyetleri yapmak ve desteklemek amacıyla kurulmuştur. Vakıf, yetenekli gençleri tespit etmek, eğitmek, teknoloji alanında girişimcilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak ve bilimsel çalışmalara destek olmak için çalışmalar yürütmektedir.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakıf, Türkiye'nin daha iyi bir dünya için sözünü ve sesini yükseltebilmesi, ekonomik ve insani açıdan gelişmiş toplumlar arasında yer alması için milli ve yerli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan bir grup genç girişimci ve genç profesyonel tarafından kurulmuştur. Vakıf, yürüttüğü proje ve çalışmalarla Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Teknoloji yıldızı sen ol’ 1

Bir toplum ve ülkenin teknolojik açıdan kendine yeterliliğinin en temel unsurunu, yetişmiş insan kapasitesi oluşturmaktadır. Türkiye Teknoloji Takımı bu inançla yola çıkarak, Türkiye'nin bu alanda yetişmiş insan kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Vakıf, bu hedef doğrultusunda iki ana alanda projeler yürütmektedir. Potansiyel sahibi ortaokul, lise ve üniversite gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları ile proje yarışmaları ve sorun çözme etkinliklerine yönelik takımların kurulması ve desteklenmesi vakfın ana faaliyet alanını oluşturmaktadır. Diğer faaliyet alanını ise, Türkiye'ye katma değer sağlayacak teknoloji girişimlerine kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde lojistik, teknik ve danışmanlık destekleri, girişim sermayeleri ve melek yatırım ağları yoluyla sermaye destekleri sağlanması oluşturmaktadır.

Kaynak: Hakan Demirbaş