Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için 2024 üretim yılı başvuruları devam ediyor! Desteklerden yararlanmak isteyen çiftçiler, 2 Ocak 2024'e kadar başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık müdürlüklerine veya e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilirler.

Yozgatlı çiftçiler dikkat! Yarın son gün (4)

Üreticilere ait tarımsal faaliyetlerin takibi ve desteklerden faydalanabilmeleri amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında, 2024 üretim yılı için başvuruların 2 Ocak 2024 tarihine kadar alınması gerekiyor. Bu süre zarfında çiftçiler, başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine bizzat giderek ya da e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.

Yozgatlı çiftçiler dikkat! Yarın son gün (3)

Yozgat'ın o ilçesinde denetimler hız kesmiyor! Yozgat'ın o ilçesinde denetimler hız kesmiyor!

E-Devlet Kapısı üzerinden başvuruda bulunacak olanlar arasında, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıt yaptıran ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayacak olan üreticiler de bulunmaktadır. 2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül Cuma günü başlamış olup, 2 Ocak 2024 mesai bitimine kadar devam edecektir.

Yozgatlı çiftçiler dikkat! Yarın son gün (2)

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 2024 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçiler, ürün güncelleme başvurularını 2024 yılı Şubat ayı içerisinde e-Devlet üzerinden ya da İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.

İlk defa ÇKS'ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi