Argümantasyon Tabanlı Bilim Öğrenme (ATBÖ) Projesi, 80.Yıl Yerköy İlköğretim Okulu'nda Fen ve Teknoloji Öğretmeni Sebahattin Bircan rehberliğinde 7.sınıflarda uygulanmaya başlandı.
    Ahi Evran Üniversitesi, Ankara Tübitak ile birlikte ortaklaşa hazırlanan ve Türkiye'de 25 ilde uygulanan TÜBİTAK destekli Argümantasyon Tabanlı Bilim Öğrenme Çalışması (ATBÖ), Yerköy İlçesi'nde de uygulamalı olarak başladı.
    80. Yıl ilköğretim Okulu Fen ve Teknoloji dersi öğretmeni Sebahattin Bircan, 7'nci sınıflara uygulanmaya başlanan proje çerçevesinde; araştıran, sorgulayan, iddialar ortaya koyan ve bu iddiaları delillerle destekleyecek tarzda deneyler tasarlayan uygulamasından başarılı sonuçlar elde edildiğini kaydetti.
    ATBÖ'nün yakın gelecekte Türkiye genelinde uygulanacağını ifade eden Bircan, şöyle devam etti: “Tübitak ve Ahi Evran Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği ve Milli Eğitim Bakanlığı izniyle Türkiye genelinde 25 okulda uygulamaya konulan bu proje ile “araştıran, sorgulayan, iddialar ortaya koyan ve bu iddiaları delillerle destekleyecek tarzda deneyler tasarlayan” bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Öğrencilerin bilim ve teknolojiye bakış açılarını değiştirmeyi amaçlayan projenin hedefleri arasında öğrencilerin çevresindeki olaylara duyarsız kalmayıp gözlemleyerek sorgulayan, sorular soran bireyler olması da yer almaktadır.”
GRUP ETKİLEŞİMLİ İNTERAKTİF DERS     
    ATBÖ projesi kapsamında Ahi Evran Üniversitesinden önceki gün Yerköy'e gelen iki araştırma görevlisi üç yıl sürecek projenin ilk uygulamasını 80.Yıl Yerköy İlköğretim Okulunda Fen ve Teknoloji Öğretmeni Sebahattin Bircan ile beraber gerçekleştirdi. Proje kapsamında öğrencilerin gruplar halinde yaptığı sunumlar bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere videoya kaydedildi.
    Türkiye'de bu projenin uygulandığı 25 tane okuldan birinin de okulumuz olması son derece sevindirici bir olay. Zaten bu proje ile yeni müfredata uygun bilgiyi bir başkasından alan değil öğrenmeyi yapılandıran bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
    Biz de bu hedefin gerçekleşmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.
    Ayrıca böyle değerli bir projenin ülkemizde uygulanmasında ön ayak olan proje yöneticisi Doç.Dr. Murat Günel ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.
KEŞKE TÜM ÜNİTELERDE OLSA…        
    Öğrenciler proje kapsamında işlenen örnek ders sonrası sınıftan son derece memnun ayrıldılar. Ayrıca bu uygulamanın dersin sadece bir ünitesine yönelik değil bütün üniteleri kapsayacak şekilde olmasını istediklerini belirttiler.
Editör: TE Bilişim