Yozgat U16 liginde pazar günü kendi sahasında final maçında lider Bozokspor'u konuk edecek olan Boğazlıyan Şekerspor U16 takımı şampiyonluğa kenetlenirken yeşil-sarılı ekibin başarılı antrenörü Doğan Ayyıldız, rakipleri Bozokspor'u izlediğini tehlikeli yönleri kadar zayıf yönlerini de bildiklerini önce rakiplerini durdurarak tehlikeli yönlerini bertaraf ettikten sonra rakibin zayıf yönlerini kullanarak Bozokspor'u oradan vuracaklarını ve final maçını kazanarak şampiyonluğa ulaşacaklarını dile getirdi.
Bozokspor ile oynanacak olan final mücadelesi öncesinde açıklamalarda bulunan Ayyıldız, final öncesinde takımın gerek fizik yönünden gerekse moral, motivasyon yönünden üst düzeyde olduğunu söyledi. 
Ayyıldız; "Şampiyonluk maçı öncesinde takımdaki hava olağan üstü iyi durumda, zaten ilk oynadığımız SHÇEK maçında aldığımız beraberlik hiç beklediğimiz bir sonuçtu, maçtın başından sonuna üstün olan taraf bizdik ama gol yollarında pek etkili olamadık, o maçı o şekilde beraberlikle bitirdik. Herkesin de bildiği gibi Sorgun zor bir ekip ve buna rağmen deplasmanda Sorgun Belediyespor'u 4-0'la geçtik.
Şuanda tek şartlandığımız konu pazar günü sahamızda oynayacağımız Bozokspor maçını almamız gerekiyor. Oynayacağımız zorlu maç öncesinde takımdaki arkadaşlık havası çok üst düzeyde. Genç futbolcularımız büyük bir inanç içerisinde galibiyete kenetlendiler. Ekibimiz U17 liginde oynayan bir ekip aşağı yukarı aynı U17 liginde mücadele eden kadronun aynısı bu kez U16 liginde mücadele veriyor" dedi.
Şuanda takım olarak kazanmaya endekslenmiş durumda olduklarının altını çizen Ayyıldız; ‘’Biz takım olarak şuanda iyi durumdayız, çalışmalarımız neşe içerisinde çok konsantre şekilde devam ediyor. Tamamen kazanmaya endekslenmiş durumdayız, hedefimiz pazar günü kazanıp şampiyon olarak Türkiye Şampiyonasına gitmek bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Bozokspor şuanda bu kategorilerin en deneyimli ekibi. En alt yaş gruplarından geliyorlar ve 3 veya 4 senedir birlikte oynayan bir ekip. Bozokspor takımını da seyretme şansım oldu iyi tarafları var bunun yanı sıra zaafları da var. Hafta sonu oynayacağımız maçta rakibimizin iyi taraftarlarını bertaraf edip zaaflarından faydalanarak evimizden 3 puan alıp Türkiye Şampiyonasına gitmek arzusundayız ki 2 sene ara verdik en son U16 liginde Çorum gruplarına gitmiştik bu bakımdan o atmosferi yaşayan bir camiayız’’ diye konuştu. 

BOĞAZLIYAN ÇOCUKLARINASAHİP ÇIKSIN!
Boğazlıyan Şekerspor Antrenörü Ayyıldız, Boğazlıyan Şekerspor U16 takımının Bozokspor ile oynayacağı şampiyonluk maçı öncesinde Boğazlıyan ilçe halkına seslenerek, Boğazlıyan ilçesi pazar günü stada gelerek kendi öz çocuklarına sahip çıksın ifadelerini kullandı.
Ayyıldız Boğazlıyan İlçe halkını pazar günkü maça davet ederken şu ifadeleri kullandı; 
"Biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz yönetimimizin de bu konuda çok büyük bir özverisi var. Kulüp Başkanımız Hulusi Yüksel sağolsun olağan üstü bir gayret gösteriyor Boğazlıyan ilçesinin kendi öz çocukları sahalarında oynayacaklar. O sahada mücadele edecek olanlar kendi çocukları yeğenleri çocuklarının arkadaşları akrabaları gibi mutlaka o çocukları sahada seyretmek için özel bir gerekçeleri  vardır. Bu çocuklara oynayacakları bu şampiyonluk mücadelesinde en büyük motivasyon sahaya geldiklerinde iyi bir seyirci ortamı bularak. Oynamak yani buraya gelip 10-20-50 veya 100 tane seyirci ile oynarsan şampiyon olmanın da bir anlamı kalmıyor. İnşallah şampiyon olduğumuz zaman grup müsabakalarına gittiğimizde de göreceğiz ve gruplarda telafi edemeyeceğimiz en büyük eksikliğimiz ciddi seyirci kapasitesiyle oynanıyor. Bizde işte bunu kendi sahamızda kalabalık bir seyirci kitlesiyle o çocuklara o seyirci baskını ve o seyirci coşkusunu öğretmek zorundayız alacağımız şampiyonluğun taçlanması için pazar günü Boğazlıyan ilçe halkının stada gelerek çocuklarına sahip çıkmaları gerekiyor"

Editör: TE Bilişim