Milyonlarca sürücü Nüfus Müdürlüklerinden 15 TL verilerek yapılacak basit bir işlemimi yapmaması halinde 12.978 TL para cezası ödeyecek.

Nüfus Müdürlüklerinde yapılacak basit bir işlemle ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler, ciddi para cezalarıyla karşı karşıya kalabilirler.

Geçtiğimiz yıl yenilenmesi gereken eski tip ehliyetlerin kullanım süresi 2024'e ertelenmişti. Ancak, bu yıl sonu itibarıyla tüm ehliyetlerin yenilenmesini zorunlu kılan bakanlık, eski tip ehliyetlerin yeni versiyonuna çevrilmesi için 15 TL'lik bir bedel belirledi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınacak randevu ile dakikalar içinde gerçekleştirilebilecek bu işlem için dikkatli olmak önem taşıyor.

Son Tarih Yaklaşıyor! Yozgat’ta Ceza Ödemek Zorunda Kalmayın (1)-1

Çorum ve Yozgat arasında gerilim artıyor! Çorum ve Yozgat arasında gerilim artıyor!

YENİLEMEYENLERE AĞIR CEZALAR GELİYOR

Ehliyetlerini yeniletmeyen ve trafikte araç kullanmaya devam eden sürücülere 12.978 TL gibi yüksek bir para cezası uygulanacak. İhlal tespit edildikten sonra trafik polisleri, eski tip ehliyetlere el koyarak tekrarlanmasını engellemeyi hedefliyor.

Son Tarih Yaklaşıyor! Yozgat’ta Ceza Ödemek Zorunda Kalmayın (3)

GEREKLİ BELGELER VE İŞLEM SÜRECİ

Ehliyet yenileme işlemi için sürücülerin belirli belgeleri hazırlaması ve randevu alması gerekiyor. Gerekli belgeler arasında kimlik kartı veya pasaport, güncel biometrik fotoğraf, geçerli sağlık raporu, mevcut ehliyet, adli sicil kaydı ve yenileme ücreti olan 15 TL bulunuyor. Sürücüler, belgeleri tamamlayarak nüfus müdürlüklerine başvurarak ehliyetlerini yenileyebilirler.

31 Aralık 2024 tarihinden sonra eski tip ehliyetlerini yenilemeyerek trafiğe çıkanlara uygulanacak ceza miktarının artması bekleniyor. Bu nedenle sürücülerin zamanında işlemlerini tamamlamaları önem arz ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi