Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili adaylarını parti binasında düzenlediği mütevazı bir törenle tanıttı. 4 adayın da hazır bulunduğu törende yapılan konuşmaların temelinde 12 Haziran günü Yozgat’tan bir milletvekili çıkarma ideali  yer alırken, kamuoyunda söylentiye dönüşen CHP’nin MHP ile seçim işbirliğine girdiği iddiaları yalanlandı.

CHP’nin 12 Haziran günü seçmen karşısına çıkacak milletvekili adayları Ali Ayık, Ali Keven, Burhan Sarıaslan ve Ergün Ersoy düzenlenen törenle tanıtıldı. İl Başkanı Onur Kaytan, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Nisan günü yaptığı tanıtımdan sonra Yozgat’ta da adayları kamuoyuna tanıtmak istediklerini söyledi.

                Pazar günü saat 14:00’deki törene İl Başkanı Onur Kaytan, Merkez İlçe Başkanı Bayram Arslaner, Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu, Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

‘CHP-MHP İŞBİRLİĞİ DİYE BİR ŞEY YOK’

                Açılış konuşması yapan İl Başkanı Onur Kaytan, kamuoyunda CHP’nin MHP ile ortak çalıştığı yönünde bir izlenim uyandırılmaya çalışıldığını belirterek; “Bizim hiçbir partiyle yardımlaşmamış destekleşmemiş yoktur. Özellikle piyasada dedikodu haline gelen Cumhuriyet Halk Partisi, MHP ile çalışıyor gibi söylentiler kesinlikle asılsızdır. Bizim hiç kimseye ihtiyacımız yok, biz tek başına iktidara çıkmak için yola çıkmış bulunmaktayız. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz” dedi.

                Kaytan, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile ülkenin ve Yozgat’ın içinde bulunduğu sorunların tamamını çözeceklerinin sözünü verdi.

AYIK; “CHP, CUMHURİYETİN KURULUŞ MAYASIDIR’

                CHP’nin milletvekili adaylarından ilk olarak 1. sıra adayı Ali Ayık konuşmasına kendini tanıtarak başladı.

                Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihsel kökleri olan, Cumhuriyetin kuruluş mayasını oluşturan bir parti olduğunu söyleyen Ayık; “Bu devrimcilik ruhu içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de AKP iktidarının gütmüş olduğu politikalara karşı yeniden devrimci bir yapılandırma ile yeniden sosyal devleti, yeniden sosyal adaleti, hukuk sistemini tekrar dizayn etmek zorundadır” dedi.

                Türkiye’de ekonomik yapının iktidarın gösterdiği gibi güllük gülistanlık olmadığını ifade eden Ayık; “İktidar Türkiye büyüyor, dünyanın 16. büyük ekonomisiyiz diyor, nasıl büyük ekonomiyiz? Türkiye’de 11 milyon yeşil kartlı var. Başbakanın dediği gibi 12 milyon değil, 20 milyon yoklusun olduğu bir ülkede büyümeden söz edebilir miyiz? Tarım sektörü tamamen yok edilmeye mahkum edilmiş. Köyler boşaltılmış, tarım sektörüne hayvancılığa vurulan darbe sonucunda köyler boşalmış, insanlar başka, büyük şehirlere göç etmeye başlamışlar” dedi. CHP’nin iktidar olması halinde gerçekleştireceği çalışmalardan ve projelerden de bahseden Ayık; “Biz üreteceğiz, üretmek için ne gerekiyorsa vatandaşın önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Türkiye üreterek büyüyecek” diye konuştu. 

KEVEN; “HİÇBİR ZAMAN MİLLETVEKİLİ OLMA HEDEFİNDE OLMADIM”

                CHP, 2. sıra milletvekili adayı Ali Keven konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan bahsederek, Yozgatlı’nın artık her şeyin iyisini seçme tercihine iktidarları da koyması gerektiğini söyledi.

                Siyasete başladığı yıllardan bu güne hiçbir zaman milletvekili olma gibi bir hedefinin bulunmadığını ifade eden Keven; “Benim hedefim şuydu; ben diyordum bu ülkenin yurttaşıyım. Ülkeme karşı görevlerim ve sorumluluklarım var. Ben bunun bilincindeydim, onu yapmak zorundaydım, onun için siyaset yapıyordum. Çünkü siyaset hayatın kendisi. Ülkenin sorunlarının çözümü siyaset mekanizmasında noktalandırıyor” dedi.

                “İl Başkanlığı döneminde 2002 yılında aday oldum, şimdi yine aday oldum. Üyeler Ali Bey’i birinci sıraya getirdi, beni ikinci sıraya getirdi. Bu doğrudur değildir bunu tartışmak istemiyorum” diyen Keven; “Bu benim için kapanmıştır. Bu bir neticedir ve neticenin artı ve eksi olduğunu yaşayarak göreceğiz. Çok önemli değil, bu bitmiştir artık. Bunu kendi iç bünyemizde irdelemek, eşelemek bize yakışmaz. Ben il başkanlığım dönemimde 6 defa genel seçim, yaklaşık 6-7 defa da yerel seçim yaşadım. Lütfen adaylık konularını, tartışmaları yaşamayalım.

                Lütfen örgütümüz bir bütünlük içerisinde il örgütümüzün örgütlerle beraber yapacağı organizasyon içerisinde yerimizi alalım. Herkes bu birlikteliğin içerisinde yerini almak zorunda. Almadığımız zaman halkanın biri boş olur. Halkanın birinin boş olması çok iyi bir görnütü arz etmez. Bize düşen görev Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’de iktidar yapmak. Burada da çıkarabileceğimiz milletvekili ne ise onu hedefleyip çıkarmaktır.

                Bana düşen, ikinci sırada olmamın görev, sorumluluğu ve bilincindeyim. Bana düşen görev olduğunda ben her türlü özveriyi göstermeye hazırım” diye konuştu. 

SARIASLAN; “HİÇ DEĞLİSE 1 MİLLETVEKİLİ”

                CHP 3. sıra milletvekili adayı Burhan Sarıaslan ise konuşmasında CHP’nin Yozgat’tan hiç olmazsa bir milletvekilini meclise göndermesi gerektiğini söyledi.

                19 yıldır CHP’nin içinde olan bir partili olarak partisinin Yozgat’ta neden gerilerde olduğunun sorgulanması gerektiğini ifade eden Sarıaslan, şöyle konuştu: “Meclise gittiğimde kimliğimi verdiğimde kimliğe baktı Yozgatlıyım. Hayırdır kime geldiniz dediler. Ne demek kime geldim, Meclis’e geldim dedim. Hayır sizin mecliste kimseniz yok da. Bunun bizim Yozgatlı olarak hiç kimseye dedirtmeye hakkımız yok. Hiç değilse bu dönem bir tane aday arkadaşımızı, birinci sıradaki aday arkadaşımız Ali Bey’i en azından Ankara’ya göndermemiz gerekiyor.”

GENÇLİK KOLLARINDAN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA

                CHP’nin genç milletvekili adayı Ergün Ersoy da konuşmasında, partinin içinde büyümüş, gençlik hareketinde yer almış bir CHP’li olarak parlamentoya en az bir milletvekili gönderme arzusunda olduğunu söyledi.

                Ersoy, şöyle konuştu: “Uzunca bir süredir partinin Yozgat’ta genel anlamda Lise dönemlerinden bu tarafa partinin içerisindeyim.

                2007 yılından sonra da aktif olarak gençlik kolları başkanlığını üstlendim. Önümüzdeki seçim sürecine yakın bir zaman da görevimizin dolmasından sonra milletvekili aday adaylığı için soyundum. Burada şahsi anlamda herhangi bir beklentim, milletvekili olup gtime kaygım yok. İçimizden hangimiz gidersek gidelim. Bizim Yozgat’taki amaçlarımızdan bir tanesi en az bir tane milletvekili parlamentoya sokmak. Bir tane milletvekili göndereceğiz.”

Editör: TE Bilişim