Yozgat 2. Amatör Ligi A Grubunda mücadele eden Boğazlıyan Sağlıkspor kendi sahasında grubun liderlik koltuğunda bulunan Yerköyspor ile karşı karşıya geldi.
Aşırı sıcak havada oynanan mücadele de ilk yarı her iki takımda rakip kalede önemli gol fırsatları yakaladı.
Maçın 22. dakikasında gelişen Yerköyspor atağında sol kanttan takımını atağa çıkaran Yunus ceza alanı içerisine kavisli sert şekilde yaptığı ortaya hiç kimse dokunamadı ve top kaleye paralel şekilde köşe gönderin yanından taca çıktı.
Karşılaşmanın 38. dakikasında hızlı ve etkili gelişen Boğazlıyan Sağlıkspor atağında rakip savunma arkasına gönderilen uzun pasa hareketlenen ve topla buluşan Serdar bir anda ceza alanı içerisinde kaleci ile karşı karşıya kaldı ve kalecinin üzerinden yaptığı aşırtma vuruş kale direğinin yanından auta çıktı.
Mücadelenin 45. dakikasında etkili olan Yerköyspor'da ceza alanı içerisinde topla buluşan Berk'in sert şutunu kaleci Bülent köşeye uzanarak parmaklarının ucuyla topu kornere tokatladı.
Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımında geliştirdiği ataklarda sonuç çıkmayınca mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi 0-0.
Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takımda orta saha futbolu şekilde geçen mücadele de vasat bir oyun sergiledi.
Maçın 70 dakikasında hızlı gelişen Yerköyspor atağında Mikail ceza alanı içerisine girdiği sırada yerde kalması sonucu karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanmak üzere topun başına geçen takım kaptanı Hasan'ın vuruşunu Sağlıkspor kalecisi Bülent sağ köşesine uzanarak kornere çeldi ve gole izin verdi.
Mücadelenin 90+4  dakikasında bir kez daha etkili gelişen Yerköyspor atağında gönderilen uzun topta Sağlıkspor kalecisi Bülent topu alırken maçın hakemi düdüğünü çalarak kaleci Bülent'in topu ceza alanı dışından aldığını işaret ederek endirek serberst vuruş kararı verdi.
endirek serbest vuruşu kullanan Samet kaleye gönderdiği sert ve klas vuruşla fileleri havalandırarak takımı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
Maçın 90+5 dakikasında gelişen Sağlıkspor atağında ceza alanı içerisinde yerde kalan Rıza hakemin devam kararına sinirlendi ve hakemin üzerine yürümesi sonucu karşılaşmanın hakemi oyunu durdurarak Rıza'ya direk kırmızı kart çıkardı.
Maçta başka gol olmayınca karşılaşma Yerköyspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından Yerköyspor şampiyon olarak Yozgat 1.Amatör Ligine çıkmayı garantilerken Boğazlıyan Sağlıkspor ise play off mücadelesi oynamayı garantiledi.

Editör: TE Bilişim