Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu’nun yeni statüsü “Polis Eğitim Merkezi” (POMEM) statüsüne Aralık ayında kavuşacağı bildirildi. 

Polis Meslek Yüksekokulu statüsünden çıkarılarak, kısa adı POMEM olan Yozgat Polis Eğitim Merkezi’nde incelemelerini tamamlayan İçişleri Bakanı Selami Altınok, Yozgat Valiliği’nde basının karşısına geçti. Bakan Altınok, Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi(POMEM)nde Aralık ayında eğitime başlanacağını bildirdi.

Yozgat Valiliği’nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan ve gündemi değerlendiren İçişleri Bakanı Selami Altınok, yakın bir süre içerisinde inşaatın tamamlanacağını bildirdi.

Aralık ayında Yozgat POMEM’de eğitim verilmeye başlanacağını ifade eden Bakan Altınok, “Yozgat’ta ayrıca hükümet konağımızın yapım işi devam ediyor. İki ilçemizde de yine hükümet konağı yapım işleri sürüyor. Yapılmayan ilçelerimizle alakalı ise projeler devam ediyor. 112 acil çağrı merkezimizin inşaatını tamamladık. Teknik alt yapı ile ilgili işlerde tamamlanınca hizmete girmiş olacak” diye konuştu. 

Yozgat’ın asayiş yönünden bir huzur kenti olduğunu söyleyen Altınok, buna rağmen bakanlık olarak Yozgat’ta asayiş hizmetleri ve güvenliğini vatandaşın hak ettiği kalitede ve çağa uygun bir anlayışla sürdürmeye gayret ettiklerini vurguladı. 

İçişleri Bakanı Altınok, “Bu manada yerel yöneticilerimiz önemli katkılar yapıyor. Yozgat’a bu hizmetlerin az olduğunu ve daha fazlasını hak ettiklerini düşünüyoruz. Daha fazlasını yapabilmek için ise çaba sarf ediyoruz. Tüm hemşerilerimize selam ve saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim