2023 yılının ilk yarısında 34 etkinlik düzenleyen SORGED, şimdi ise gençlerin dil öğrenmesine katkı sağlıyor.

“İNGİLİZCE KURSU BAŞLIYOR”
Her zaman gençlerin yanında olduklarını belirten SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, dil kursları ile gençlerin dil öğrenmesine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Gençlerin İngilizce seviyelerinin ve becerilerinin artırılmasına yönelik 1 Eylül Cuma gününden itibaren İngilizce kursunun başlayacağını ifade eden Başkan Uğuz, “İngilizce Kursu İngilizce öğrenmek ve özellikle konuşma becerilerini geliştirmek isteyen bütün gençlere açık ve ücretsiz olacaktır.  İngilizce Kursu İtalyan gönüllülerimiz tarafından verilecektir. İngilizce Kursu her Salı ve Perşembe 15.00 - 17.00 saatleri arasında düzenlenecektir. Kursa 15-26 yaş grubu aralığındaki gençler katılım sağlayabilir. Kursumuz SORGED ofisinde yüz yüze düzenlenecek, ücretsiz ve Katılım Belgelidir. Başvuru sadece Sorgun'da ikamet eden gençlere açıktır. Kontenjan 20 katılımcı ile sınırlı ve kontenjanının dolması ile başvuru formu kapatılacaktır. Dolayısıyla lütfen başvurunuzu en kısa sürede yapınız. Başvurusu olumlu olan katılımcılara eğitim hakkında mesaj gönderilecektir” dedi.

“Eylül’de başlıyor”

Yozgat'ta o proje uygulanmaya başlandı! Yozgat'ta o proje uygulanmaya başlandı!

İngilizce kursu ile birlikte Eylül ayında İtalyanca kursuda başlıyor. Sorgun Gençlik Derneği tarafından Eylül ayı boyunca İtalyanca kursu düzenlenecek.

Düzenlenecek olan İtalyanca Kursu hakkında gençlere bilgi veren Uğuz “İtalya zengin ve köklü tarihi, coğrafyası, edebiyatı ve kültürü; Akdeniz ülkesi olması sebebiyle mutfağı ve sıcakkanlı insanları ile İtalya, hem turistlerin en popüler destinasyonlarından biri hem de bu özellikleri sayesinde tarih boyunca dünyayı önemli ölçüde etkilemiş bir ülkedir. Son yıllarda artan çok çeşitli ihtiyaçlar ile insanlar eğitim, kariyer, iletişim, yeni ülkeler görme isteği veya keyfi olarak yabancı bir dil öğrenmeye çalışıyor. Günümüzde özellikle İngilizcenin tüm dünya tarafından ortak dil olarak kabul edilmesi, eğitim ve iş alanında bu dile sahip olanlara ayrıcalık getirmesiyle yabancı dil öğrenme konusundaki önemi git gide artıyor. Artık herkesin eğitim veya iş alanında kullanmak için yeni dillerin öğrenilmesi bir zorunluluk haline gelmiş durumdadır. Farklı bir yabancı dil öğrenmek demek yeni bir insan ile tanışmak demektir. Birbirinden bağımsız hiçbir ilişik bulunmayan toplumlar birbirlerini ortak diller sayesinde tanıyabilirler. Yeni bir dil öğrenimi o dilin ve kültürün tüm bilgilerini de kişilere katar. Kültürleri anlamak dünyaya farklı bakabilmek için en önemli unsurdur. Kültürleri anlamanın yolu da dil öğreniminden geçmektedir. Dil bilmeksizin bir kültürü yakından tanıyabilmek mümkün değildir. Yabancı dil sayesinde o dilin kitaplarını, tarihini ve her türlü özelliği ile tercümeye gerek kalmadan tanışabiliriz” şeklinde konuştu.

“İŞ BULMAK İÇİN  ARTIK SADECE İNGİLİZCE BİLMEK YETMİYOR”

Son dönemlerde iş dünyasında sadece İngilizce bilmenin yeterli olmadığını dile getiren Uğuz, “İngilizce'nin yanı sıra ikinci bir yabancı dil tercih sebebi oluyor. Yabancı bir dil bilmenin fayda ve avantajları arasındaki en önemli konu, özellikle öğrenciler ve yeni mezunları için, iş olanaklarıdır. Günümüzde yabancı bir dil biliyor olmak iş hayatına başlarken tahmin edeceğinizden çok daha fazla avantaj sağlamaktadır.  Özellikle yeni mezun kişilerin bir veya birden çok dil biliyor olması, onlara rakiplerinden çok daha fazla iş imkanı sağlamaktadır. Yaşadığımız dünyanın hızla değişmesi ve gelişmesiyle birlikte, iş olanakları artık ülkemizle sınırlı kalmayıp, dünyanın farklı yerlerine uzanmaktadır. Bunun sonucu olarak, yabancı dil bilen bir birey,  farklı ülke ve sektörlerde kendisine rahatlıkla istihdam sağlayabilir. Bu olanaklardan yararlanmak isteyen kişilerin mezun oldukları bölüm ve okulların yanı sıra sahip olduğu dil yeterlilikleri de artık oldukça belirleyici bir  hal almıştır” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜLLÜLER TARAFINDAN VERİLECEK”

İtalyanca ve İngilizce kurslarının İtalyan gönüllüleri tarafından verileceğini söyleyen Uğuz, “İtalyanca Kursu; her Cuma 15.00 - 17.00 saatleri arasında düzenlenecektir. 15-26 yaş grubu aralığındaki gençler katılım sağlayabilir. SORGED ofisinde yüz yüze düzenlenecektir. Ücretsiz ve Katılım Belgelidir. Başvuru sadece Sorgun'da ikamet eden gençlere açıktır. Kontenjan 15 katılımcı ile sınırlıdır. Kontenjanının dolması ile başvuru formu kapatılacaktır. Dolayısıyla lütfen başvurunuzu en kısa sürede yapınız. Başvurusu olumlu olan katılımcılara eğitim hakkında mesaj gönderilecektir” dedi. Melike Aslı Arslan

Editör: Duygucan Baloğlu