Cumartesi günü sporcuların Çeşka kalesinde yapmayı planladığı provalar aşırı rüzgar nedeniyle yapılamamıştı. Bu gün yine Çeşka kalesine çıkan sporcular yoğun rüzgar ile karşılaşınca güzergah değiştirmek zorunda kaldılar. Yaptıkları kısa süreli araştırma sonrasında Ankara yolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi tarafında Yamaç Paraşütü yapan sporcular şampiyonayı zorda olsa tamamladılar.

Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası altıncı ayağında yapılan yarışmalar sonrasında Cumhuriyet Alanında ödül töreni düzenlendi. 
Törene sporcular ve vatandaşların yanı sıra Maliye eski Bakanı Lütfullah Kayalar, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Türk Hava Kurumu Yozgat Şube Başkanı Hasan Coşkun da katıldı. 
Ferdi ve takım olmak üzere iki kategoride ödüller dağıtıldı. 


Takım halinde birinci olan THK 2014 Erzincan Tekamül ekibine Maliye eski Bakanı Lütfullah Kayalar, ikinci olan Fenomen Airsport’a Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karsloğlu, üçüncü olan Kayseri Havacılık Kulübüne ise Türk Hava Kurumu Yozgat Şube Başkanı Hasan Coşkun ödüllerini ve kupalarını verdi. 

Ferdi müsabakalarda ise birinci Adil Gül’e Belediye Başkanı Kazım Arslan, ikinci Alireza Abidi İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Üçüncü Ali Zaimoğlu’na ise Yozgat Belediyesi Gençlik ve Spor Danışmanı Serkan Sönmez ödüllerini verdi.

KAYALAR TEŞEKKÜR ETTİ

Yozgat Belediyesi ile Türk Hava Kurumu Yozgat Şubesi tarafından organize edilen Yamaç Paraşütü türkiye Şampiyonası altıncı ayağının ödül törenine katılan Maliye eski Bakanı Lütfullah Kayalar, Yozgat’ta bu tür sportif etkinlikleri gerçekleştirildiğini görmenin kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Kayalar, ‘’Yozgat Belediyesi’nin geçtiğimiz haftalarda Dağ Bisikleti şampiyonasını Yozgat’ta yapmasının ardından bu günde Türk Hava Kurumu Yozgat Şubesi ile ortaklaşa olarak Yamaç Paraşütü Türkiye şampiyonasını gerçekleştirmeleri Yozgat adına güzel bir olay. Ben burada spora değer veren Yozgat’ta yapılmayan spor dallarını Yozgat halkına tanıtmaya çalışan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu tip çalışmalarının devamını diliyorum. Yozgat’ta bu tip sporların yapılması, Türkiye şampiyonalarının, uluslararası şampiyonaların Yozgat’ta gerçekleşmesi bir Yozgatlı olarak beni mutlu ediyor’’ dedi. 


Editör: TE Bilişim