Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Akdağmadeni ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

            Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, İlçe Mili Eğitim Müdürü Kazım Göçürücü, TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, bazı kurum amirleri, banka müdürleri, TKDK uzmanları, iş adamları ve köy muhtarları katıldı.

            TKDK Koordinatörü Veli Büke, toplantıda yaptığı konuşmada, TKDK'nın Türkiye Cumhuriyeti tarafından 20 ilde kurulan bir kurum olduğunu ve AB kaynaklarının kullanacağı bir kurum olduğunu söyledi.

            Çiftçilerin kullanabileceği 1 milyar 165 milyon avroluk bir bütçe ayrıldığını belirten Büke, ''Ülkemizde çiftçilerimiz için kullanılacak bütçeden 874 milyon avro AB'den gelecek, 294 milyon avro ise ülkemiz tarafından karşılanacaktır'' dedi.

            Süt üreten çiftçilerin yanlarında olduklarını belirten Büke,

            ''Süt toplayanın yanındayız. Süt üretenlere, et üretenlere 1 milyon avroya kadar, süt toplayanlara, süt işleyenlere, et işleyenlere 1,5 milyon avroya kadar destekler var. Bu Ağustos ve Eylül döneminde Akdağmadeni'nden en az 30 proje çıkacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim