Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, ortasından Delice Irmağı ve Ankara-Kayseri bağlantılı demir yolu hattının geçtiği Karanlıkdere Vadisinin ıslah edilip, kaliteli ürünlerin üretilmesine yönelik ıslah projesi hazırlanması için çalıştıklarını söyledi.
     Bozkurt, Şefaatli ile Yerköy ilçeleri arasındaki vadinin ''mikro klima'' özelliğinin bulunmasının yanında, ortasından Delice Irmağı suyunun akmasının bölgenin her türlü meyve sebze üretimine uygunluğunu artırdığını, ürünlerin çok kaliteli ve bol olduğunun altını çizdi.
    Bozkurt, Karanlıkdere Vadisinde her türle meyve ve sebzenin yetiştiğini ancak son yıllarda bakımsızlık nedeniyle ıslaha muhtaç haline geldiğinin altını çizdi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının vadilerin değerlendirilmesine yönelik yürüttüğü çalışmalarla birlikte kendilerinin de Valilik ve tarım müdürlüğüne yaptıkları başvuruyla Karanlıkdere vadisinde ıslah çalışması yapılıp, yaş üzüm dışında farklı ürünlerin üretilmesi için çiftçilerin teşvik edilmesi gerektiğini anlattı. Karanlıkdere Vadisinin ilçe girişine kurmayı planladıkları ''Biyolojik Arıtma Tesisi'' inşaatının da devam ettiğini anlatan Bozkurt, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen proje için 300 bin lira ödeneklerinin geldiğini, tesis inşaatının aralıksız devam ettiğini bildirdi.
Editör: TE Bilişim