Yozgat İl İstihdam Kurulu toplantısı Vali Necati Şentürk başkanlığında yapıldı. Vali Necati Şentürk, İş-Kur Salonundaki toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, 23 Haziran 2010 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği sonucunda hazırlanarak, bu yıl yürürlüğe sokulan protokolde genç nüfusun iş gücü piyasasının talepleri doğrultusunda mesleki eğitim yoluyla kurslar açılacağını söyledi.
     Vali Şentürk, kurslardaki amacın kurs katılacak olan gençlerin mesleki bilgilerini arttırmak, becerilerini geliştirmek ve niteliklerini yükselterek işsizlik probleminin çözülmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.
     Protokol gereği her kuruluşun kendine göre bazı sorumluluklarının bulunduğunu anlatan Şentürk, ''Milli Eğitim Bakanlığı asgari 5 yıl süreyle bu projenin uygulanmasına imkan sağlamak suretiyle ellerindeki okulları örgün eğitimi aksatmayacak şekilde okulların teknik imkanlarını ve donanımlarını projenin uygulanması için hazır hale getirecek'' dedi.
     Açılacak olan istihdam garantili kurslarda kursiyerlere 15 lira ücret ödeneceğini dile getiren Vali Necati Şentürk, ''Kursiyerlere ayrıca iş kazası ve iş hastalıkları sigortası yapılacak ve bu kurslarda görev alacak olan öğretmenlerimize normal ücretlerinin iki katı miktarda bir ders ücreti verilecek'' diye konuştu.
     Vali Şentürk'ün konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Editör: TE Bilişim