YOĞUN ZİYARET TRAFİĞİ
Yılmaz başkanlığındaki heyet, sırasıyla Ankara’daki Yozgatlı yönetici ve bürokratlardan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Sadir Durmaz, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Alparslan Alparslan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz,  İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Duran ve YOBİDAV Başkanı Mustafa Erkılıç’ı makamlarında ziyaret etti. 



YENİ YÖNETİMİ TANITTILAR

Yozgatlı siyasetçi, bürokrat ve işadamlarına gerçekleşen ziyaretin amacını, yeni yönetim olarak kendilerini tanıtmak ve Yozgat adına yapılacaklar noktasında sinerji oluşturmak olduğunu belirten Yılmaz; “Kıymetli hemşerilerimize ziyaretimizde yeni yönetim olarak seçildik, bundan sonraki muhatabınız biziz. Yeni bir heyecan, şevkle başladık. Farklı şeyler düşünüyoruz. Hem Yozgat için hem İstanbul’daki Yozgatlılar için planlarımız var. Bunları paylaştık” dedi. 

İSTANBUL’DAKİ YOZGAT ARAZİSİ

Ziyaretler sırasında 1960 yılında Yozgatlı bir hayırsever  tarafından bağışlanan arazide yapılması planlanan ‘Yozgat Kültür Evi ve Öğrenci Kompleksi’nin hazır olan teknik projesini TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile paylaştıklarını söyledi. 
Yozgat İl Özel İdaresi’ne ait olan arazinin İstanbul Yozgatlılar Federasyonu’na devri için 7-8 yıldır mücadele ettiklerini kaydeden Yılmaz; 
“Arazi üzerine 6 katlı Yozgat Kültür Merkezi ve Yozgat Öğrenci Yurdu ile sosyal donatıların yer aldığı bir tesis düşünüyoruz. Bir vatandaş tarafından 1960 yılında bağışlanmış bir arsa. Arsanın yaklaşık 7-8 senedir Fatih Belediyesi, Anıtlar Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız girişimleri neticelendirdik. Üzerindeki yeşil alan ve Anıtlar Kurulu şehri kalktı. Arsa kazma vuracak hale geldi. Burada tek bir şey kaldı, valilik bize İstanbul Yozgatlılar Federasyonu’na kiralaması kaldı. Yozgat Valimiz Sayın Abdulkadir Yazıcı da bu konuda hassasiyeti olan bir yöneticimiz. İnşallah önümüzdeki günlerde kendisini de Yozgat’ta ziyaret edeceğiz” dedi.  










YOZGATLILARIN BİR YERİ OLACAK

Tesisin yapılması halinde İstanbul’a yolu düşen Yozgatlıların misafir edileceği, öğrencilere yurt ve sosyal imkanlar sağlanacağı, federasyon binasını da içine alacak Yozgat’a yakışır bir mekan tasarladıklarını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: 
“Hem Federasyonumuzun İstanbul’da bir yeri olacak, hem kültür merkezi hem de öğrencilerimize bir yurt, bir misafirhane oluşturmak istiyoruz. Yozgat’a gelen işadamı, öğrenci, esnaf, vatandaşımızın gönül rahatlığı ile ziyaret edeceği, misafir edeceğimiz konaklayabileceğimiz bir yerimiz olacak.  Bizlere bu noktada katkı sağlayan yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte karşılıklı sinerjinin oluşması, Yozgat’a yapılacaklar noktasında hizmet üretilmesi adına bu diyaloglarımız yeni projelerle devam edecektir.”






Editör: TE Bilişim