Amatör spor karşılaşmalarında yaşanan sağlık personeli sıkıntısını aşmak için Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında yapılan protokol sonrasında Yozgat ASKF ve Sağlık İl Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışma sonrasında sertifika almak için başvuru yapan 13 kursiyere sertifikaları Yozgat ASKF'da yapılan törenle kursiyerlere verildi. 
Sertifika töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Sağlık İl Müdürü Dr. Fatih Şahin: "Sağlık Bakanlığımız ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında yapılan protokol gereği yapılan bir projeyi Yozgat'ta hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sporu seven her bireyin ve sporun yapıldığı her dalda yaşanan sakatlıklarda ilk müdahalenin nasıl olması gerektiğini herkesin bilmesi gerekir. Sakatlık yaşayan ve anlık tranva yaşayan bir sporcuyu zarar vermeden en yakın sağlık birimine nasıl ulaştırılacağı herkes tarafından bilinmelidir. Bizde kursiyerlerimize bu tür bilgileri öğretmek için çalıştık ve bu işide severek yaptık. Sporcu kardeşlerimizde çok hevesliler, onlarda bu işi severek öğrendiler. İnşallah devamı da gelecek. İlk etapta bu işi gerçekten severek yapmak isteyen ve arzulayan bir grup oluşturduk. Bu grupta 13 kursiyerimiz oldu. Sağlık İl Müdürlüğü olarak kursiyerleri eğitirken eksiklerimizi gördük. Bu işi daha iyi nasıl yapabiliriz bunun araştırması içerisine girdik. Kurslarımız devam edecek. Sertifikayı alan bütün kursiyerler bu sertifikayı almaya sonuna kadar hak kazandılar. Katıldıkları kurs sonrasında yapılan sınavda da başarılı olarak bu sertifikaları aldılar. Sertifika sahibi olan sporcu kardeşlerimiz belirli aralıklarla yine bazı sınavlara ve eğitimlere tabi tutulacaklar. Yozgat'ta spor'un sağlıklı yapılabilmesi adına biz üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Bu gün sertifikasını alan sporcu kardeşlerimi de canı gönülden tebrik ediyorum." dedi.
Yozgat ASKF İl Başkanı Hakan Bektaş ise yaptığı açıklamada, "Yozgat'ta amatör sporların gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Sağlık İl Müdürlüğü ile beraber yaptığımız çalışma sonrasında amatör spor karşılaşmalarında yaşanan sağlık personeli sıkıntısının bir nebzede olsa önüne geçmiş olacağız. Yaptığımız ilk kursta 13 kursiyerimiz sertifikalarını aldılar. Ramazan sonrasında bir kurs daha düzenlemeyi planlıyoruz. Bu sertifika için yoğun bir talep var. Ama biz sporcularımız gerçekten emin ellere teslim etmek için gelen başvuruları detaylı şekilde inceliyoruz. Ben açılan kursa katılım sağlayan ve sertifikalarını alan bütün sporsu kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim