Dün iki futbolcu ile de görüşen Yozgatspor yönetimi hem İlhan Özbay hem de Yasin Karagöz ile anlaşmaya vardı. 
Yeni sezonda Yozgatspor formasını terletecek olan iki oyuncu Yozgatspor forması altıda şampiyonluk yaşamak istiyor. 
Yozgatspor'da daha önce kendi altyapısından yetişen Türk futbolunun yıldız oyuncularından olan ve bir çok Süper Lig takımının formasını başarılı şekilde terleten ve aynı zamanda Yozgatlı olan tecrübeli futbolcu İlhan Özbay ile anlaşmaya vardı.
Bölgesel Amatör Ligde daha önce Sorgun Belediyespor'un formasını giyerek kaptanlığını yapan daha sonra kısa bir dönem bu ligde Sorgun Belediyespor'un başında antrenörlük deneyimi yaşayan tecrübeli futbolcu İlhan Özbay geçen sezon Yozgat 1. Amatör Ligi ekiplerinden olan Yemenoğlu Yozgatspor'a transfer olmuş ve bu takımda şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Sezonun sona ermesinden sonra Yemenoğlu Yozgatspor ile yollarını ayıran tecrübeli isim İlhan Özbay dün Yozgat'ta Yozgatsporlu yöneticilerle bir araya geldi.
Uzun süren görüşmelerden sonra Yozgatspor yönetimi ile prensip anlaşmasına varan deneyimli isim İlhan Özbay, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan toplu imza töreninde kendisini uzun yıllar sonra tekrardan Yozgatspor formasına bağlayacak olan sözleşmeye imza atacak.
"TEKRARDAN DÖNDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM"

Uzun yıllar sonra yetiştiği kulüp olan yuvası Yozgatspor'a tekrardan döndüğü için son derece mutlu olduğunu ifade eden deneyimli futbolcu İlhan Özbay, "Yozgatspor benim futbola merhaba dediğim evim. Şuanda Türk futbolunun hatırlanan yıldız oyuncularından ve İlhan Özbay olmamda Yozgatspor camiasının büyük emekleri bulunuyor. Şimdi benim yuvam olan Yozgatspor'un başarısı için bu kulübü tekrardan eski günlerine taşımak adına formasını terleteceğimden dolayı da heyecanlıyım. Elimizi taşın altına koyarak geçen sezon kaçan şampiyonluğa bu sezon tüm takım arkadaşlarımla beraber Yozgat halkıyla beraber bir aile olarak kenetlenip ulaşacağımıza inancım sonsuz’’ diye konuştu.
Yozgatspor Asbaşkanı Ahmet Akgün ise, "İlhan Özbay gibi kalitesinin tartışılmayacak ve Yozgatspor kulübünün bir evladı olan ismi bünyelerine kattıklarını dile getirdi. Akgün; "Elimizdeki transfer raporuna göre transfer çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yaptığımız ve anlaşmaya vardığımız oyuncular konusunda teknik direktörümüz Yahya Ünal ile irtibat halinde onunda onayıyla birlikte tek tek gerçekleştiriyoruz. Transfer çalışmalarımız hız kesmeden de devam edecek tek amacımız geçen sezon elimizden kaçırdığımız şampiyonluğa bu sezon ulaşmak istiyoruz ve ben İlhan Özbay'ın gerek tecrübesiyle gerekse takımdaki abilik kişiliğiyle Yozgatspor'a çok şeyler katacağı düşüncesindeyim bu transfer hem futbolcumuz İlhan Özbay hem de Yozgatspor camiasına hayırlı uğurlu olsun" dedi.
TEKRAR YUVAYA DÖNDÜ

Geçen sezonun başında Sorgun Belediyespor'dan transfer edilen Yasin Karagöz, ligin ilk yarısına kadar kırmızı-siyahlı ekipte fazla forma şansı bulamamasından dolayı devre arasında takımdan ayrılarak Yozgat 1. Amatör Liginde mücadele eden Yemenoğlu Yozgatspor'a transfer olmuş ve burada gösterdiği başarılı form grafiği sonunda takımının aldığı şampiyonlukta önemli pay sahiplerinden birisi olmuştu.
Sezon sonu itibariyle Yemenoğlu Yozgatspor'la sözleşmesi sona eren Yasin Karagöz, Yozgatspor'dan gelen teklif üzerine yeniden kırmızı-siyahlıların yolunu tuttu.
Yapılan görüşmeler sonunda Yozgatspor yönetiminin yaptığı teklifi kabul eden Yasin Karagöz önümüzdeki günlerde yeniden kendisini Yozgatspor'a bağlayan sözleşmeye imza atacak.
Yapılan anlaşma sonunda genç futbolcu Yasin Karagöz, kısa bir ayrılık sonunda yeniden Yozgatspor'a döndüğüm için son derece mutluyum ifadelerini kullandı. 
Karagöz; ‘’Geçen sezon takımda fazla forma şansı bulamadığımdan dolayı kendi isteğimle Yozgatspor'dan ayrılmıştım. Bana her zaman yardımcı olan başkanımız ve kulüp yöneticilerimize çok teşekkür ederim. Kısa bir ayrılık sonunda yeniden benle irtibata geçen Yozgatspor yönetimi beni yeniden Yozgatspor camiasında görmek istediklerini ilettiler. Buda beni son derece memnun etti ki Yozgatspor'da yarım bıraktığım işler başarılar ve yapmam gerekenler vardı bende oturdum görüştüm ve bana sunulan teklifi kabul ettim, yeniden Yozgatspor formasını giyecek ve bu şanlı formayı yeniden terleteceğimden dolayı son derece mutluyum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim