Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçedeki yerel basın kuruluşlarını ziyaret etti.
     Sorgun Postası, Selam, Gerçek Haber ve Sıla gazetesi çalışanlarını ziyaret eden Belediye Başkanı Şimşek, Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle verdiği yemek nedeniyle kendisinin ziyaretini bir gün gecikmeli olarak yaptığını hatırlattı.
     Şimşek, yerel basının görev yaptığı yerlerde çok önemli bir misyon yüklendiğini belirterek, ''Basın bizim gözümüz, kulağımızdır. Demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir'' dedi.
     Şimşek, ''Basın ve yayın organları siyasi görüş, din, dil, ırk ve inanç farkı gözetmeden tarafsız bir şekilde toplumu bilgilendirmek ve aydınlatmakla yükümlüdür. Basının bir önemli görevi de yine objektif esaslar çerçevesinde eleştiri özgürlüğü yoluyla toplumsal denetim işlevini yerine getirmektir. Bütün bunlara paralel olarak çok zor şartlar altında görev yapan yerel basınımızın bir çok sorunlarının olduğunu da çok iyi biliyoruz. Bütün bu zorluklar içerisinde görev yapan basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim