Çekerek’te oyun oynarken elektrik direğinde oluşan kaçak elektriğe çarpılarak iki kolunu kaybeden 11 yaşındaki Adem’in kollarına yapılacak muayene neticesinde karar verileceği belirtildi.
    Yozgat Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada Adem Arslan’a protez kol takılabilmesi için belli bir fiziki gelişimi gerçekleştirmesi gerektiği, bunun için de henüz zamana ihtiyaç olduğu kaydedildi.
    Çekerek İlçesi’ne bağlı Gökdere Köyü’nde yaşayan Adem’le ilgili yerel ve ulusal basında yer alan haberlerin ardından Valiliğin şifahi olarak Adem’in babasını Çekerek Kaymakamlığı’na davet ettiği ve gerekli bilgilendirmenin yapıldığı bildirildi.
    Valiliğin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde oldu: “Kendisine ileriki zamanlarda protez kol takılabileceği ifade edilmiştir. Manyetik protez kolun maliyeti ise 150 bin Euro civarında olduğu öğrenilmiştir.
    Diğer taraftan, bedensel engelli Adem Arslan’ın henüz 11 yaşında olması ve fiziki gelişimini henüz tamamlamaması nedeniyle protez kol takılıp takılamayacağının belirlenmesi amacıyla tam teşekküllü bir hastanede yapılacak muayene sonucunda alınacak rapor ile belirlenecektir.
    Sağlık Raporu neticesine göre halen aktif Bağ-Kur’lu olarak kaydı bulunan Baba Nedim Arslan’ın Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaatı sağlanacaktır.”




Editör: TE Bilişim