Kısa bir süre önce görevlendirildiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünü başarıyla yürüten Ali İpek, 2015 yılında yapılan görevde yükselme sınavını kazanarak Valilik İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne atandı. İpek, vekaleten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünü yürütmeye devam edecek. 

ALİ İPEK KİMDİR?

1969 yılında Akdağmadeni İlçesine bağlı Ozan Köyünde doğdu. İlkokul öğrenimimi Ozan Köyü İlkokulunda, 1 yıl Yozgat Erkek Kur’an Kursunda okudu. Ortaokul ve Lise öğrenimimi Akdağmadeni İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Ön lisans Mezunu. 

İlk olarak 1990 yılında Van ili Başkale İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1993 yılında Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yatay geçiş yaptı, 2002 yılında Yozgat Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğüne V.H.K.İ. olarak geçiş yaptı.

2012 yılında görevde yükselme sınavını kazandı ve şef olarak atandı. İçişleri Bakanlığınca 2015 yılında yapılan Görevde Yükselme Sınavını kazanarak Valilik İdari Hizmetler Şube Müdürlüğüne atandı. Halen asaleten Valilik İdari Hizmetler Şube Müdürlüğün, vekaleten de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünü yürütüyor.
Evli, biri kız üç çocuk sahibi. 

Editör: TE Bilişim