Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan hükümlü ve tutuklara yönelik açılan kurslarda başarılı olanlara törenle sertifikaları verildi.

     Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yürütülen eğitim öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle sportif çalışmaların tanıtılması, başarılı olan kursiyerlere sertifikalarının dağıtılması amacıyla düzenlenen törene Yozgat Valisi, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Engin Ünalan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İdare Mahkemesi Başkanı Recep Kılıç, kamu kurum ve kuruluş idarecileri, tutuklu ve hükümlüler katıldı.

     Törende, cezaevinde yürütülen sosyal ve kültürel çalışmalar slayt gösterisi sunumuyla katılımcılara gösterildi, ardından hükümlü ve tutukluların rol aldığı tiyatro oyunu sahnelendi.

     Müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri sonrasında Yozgat Valisi, açılan kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Yozgta Valisi, ''Burasının artık bir cezaevi değil de adeta bir eğitim yuvası haline dönüştüğünü görmek bizleri mutlu etti. Tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum'' dedi.

     Törenin ardından davetliler tutuklu ve hükümlülerin yaptığı eserlerden oluşan karma sergi ile konfeksiyon atölyelerini gezdi.

Editör: TE Bilişim